Siema już strzelam się jakiś czas i przyszedł czas na upgrade repliki, mam sentyment do body od mojej repliki ea więc postanowiłem że wymienię w niej chyba wszystko co się da
bez problemów się nie obeszło bo trzeba było parę miejsc spiłować aby zmieścić poniższą konfigurację.
Dodam że dużo jeśli chodzi o serwis repliki nadal się uczę i stąd moje pytania i wątpliwości liczę że znajdzie się ktoś podpowie żebym mógł skończyć ten projekt
A więc body zostało całe Evolution airsoft Recon UX4 10" Amplified Tan [EC14AR-T]
Do środka wleciały:
- Komora hop-up Gate EON
- Lufa precyzyjna PDI 6,01 mm - 469 mm
- Gumka Flat-Hop Modify
- Kompletny Gearbox GATE EON V2 (FSG) z wbudowanym układem TITAN II dane podane na sklepie to:
Cechy:
- wersja z pełnym cyklem - 450 FPS / J (mierzone na kulkach 0,25g oraz lufie 300mm),
- Konfiguracja o najlepszej wydajności zapewnia niesamowitą reakcję spustu i niezawodność,
- Zainstalowane ETU - TITAN II Bluetooth® V2,
- Wysokiej klasy części tuningowe, takie jak szkielet Gearboxa CNC GATE EON, zestaw pneumatyki EON,
- Bezpłatny dostęp do aplikacji GCS pozwala edytować ustawienia repliki na żywo,
- W pełni kompatybilny z silnikami bezszczotkowymi T238. Maksymalne nominalne napięcie akumulatora w przypadku innych silników wynosi 7,4 V (akumulatory dwucelowe),
- Plug & Play prosto po wyjęciu z pudełka - łatwa instalacja
Lista części:
- Szkielet Gearboxa GATE EON V2 (kolor Titanium)
- TITAN II Bluetooth® V2 gearbox drop-in ETU FCU mosfet AEG HPA
- Regulowany spust Nova Trigger
- Zestaw szybkich zębatek o przełożeniu 13:1 i pełnym cyklu
- Zastosowana sprężyna M120
- Wzmocniony tłok CNC z pełną stalową listwą zębatą
- Głowica cylindra EON Protector
- Głowica tłoka EON High Speed
- Uszczelniona dysza CNC POM - 21,25 mm
- Polerowany cylinder ze stali nierdzewnej
- Listwa dosyłacza EON
- Wzmocniona zapadka anti-reversal
- Wzmocnione łożyska 8mm type J-caged o niskim współczynniku tarcia
Nie wymieniłem jeszcze silnik bo tu mam dylemat, bo na stokowym przy lipo 11.1 silnik się grzeje, i po kilku strzałach potrafi go układ elektroniczny odłączyć. Wiem że producent zaleca silnik T238, ale zastanawiałem się nad innymi silnikami tylko tego nie rozumiem jak działa i dobierać
Moje pytanie przy szybkich zębatkach 13:1 i pełnym cyklu, sprężynie m120 jaki najlepiej dobrać silnik i baterię jeśli nie będzie to ten polecany przez producenta, bo nie podaje on prędkości jaką ma mieć.
Może trzeba wymienić sprężynę na mocniejszą lub słabszą, chodzi mi żeby replika strzelała i nie wystąpił efekt pme.
Z góry dzięki za wszelką pomoc i podpowiedzi.