Ma ktoś namiary, albo na sprzedaż lunetę Elcan Specter (poza tą od Novritscha)? Widzialem 2 oferty na allegro, ale ktoś mnie uprzedzil i jedyne opcje jakie zostaly to Novritsch albo ali
a na dobrą sprawę to robi różnicę czy weźmiesz chiński z alli, chiński od norvisha czy chiński innej marki? oczywiście poza ceną
poza czasem oczekiwania to nie , ale myslalem ze ktos bedzie mial odsprzedac, to moze by poszlo taniej
Połowa elcanów to śmietniki.
Dobre modele wysypały się dopiero około rok temu - jeśli chcesz szukać to szukaj tych nowych. Jeśli już masz kupować to albo po pomacaniu przed, albo z opcja zwrotu.
Stare modele miały bardzo słabe śwaitło i soczewki jak z tanich kolimatorów - trzeba było wsadzić w nie oko dosłownie.
Te nowe to zupełnie inna klasa … da sie używać, ale dalej chińska biegówka > asgejowy elcan.
myslalem nad jakims lpvo, ale jednak Elcan zawsze wizualnie dla mnie wygrywal, tarkovski sentyment
Na evike popatrz tam były dobre ja mam z evike z drugiej ręki i jest dobry. Novritscha na pewno nie bierz bo to płacisz za znaczek tutej
Weź w rękę jedno i drugie, pomyśl czy chce Ci się dźwigać pryzmat. To jest element który mnie przekonał
Póki mam chęci to będę dźwigal, jak się zacznie marudzenie to pomyślę o ergonomii