Po moim scenariuszu pojawiły się pogłoski i mity, które chciałbym zdementować. Nie wiem o wszystkich, bo otrzymuję tylko szczątkowe informacje i przycinki od graczy, dlatego prosiłbym, o napisanie tego co się wam nie podobało tutaj, lub na priv.
-“Ekipa nie przyszła i nie pomogła w organizacji”
Z mojej grupy GRH Strzała pojawiły się łącznie 4 osoby, wszystkie pomogły w organizacji wydarzenia. Część rekwizytów rozstała rozstawiona w sobotę, część w niedzielę rano. Wszystko zostało rozstawione zanim rozpoczęła się minimalnie opóźniona odprawa.
Przyznam, że chronowanie i rejestracja odbyła się trochę chaotycznie, ale nie wpłynęło znacząco na grę.
-“Skok na kasę”
Z uwagi na niską popularność moich wcześniejszych imprez, nie spodziewałem się, że pojawi się tylu chętnych, przez co faktycznie wpisowe 15 zł może wydawać się sporą kwotą. To ile musiałem wydać na imprezę było niezależne od ilości graczy, dlatego wolałem się zabezpieczyć.
Większość pieniędzy została wydana na przedmioty do gry, reszta zostanie wydana na gry organizowane w przyszłości, gdzie wpisowe będzie znacznie niższe, jeśli nie darmowe.
-“[…]wyglądało to na scenariusz żeby autem pojeździć a nie jako dodatek no i zakopał się na godzinę.”
Nie został zarejestrowany żaden samochód, oraz żaden samochód nie wziął udziału w rozgrywce.
Zakopała się moja honda civic, która służyła jedynie do celów organizacyjnych i została odkopana w mniej niż 15 minut. Nie miało to wpływu na przebieg organizacji i rozgrywki.
Nasze grupowe auto miało wziąć udział w rozgrywce, jednak nie mogło się pojawić. Planowałem, by auto zmieniało strony co godzinę w przypadku nie pojawienia się drugiego auta od graczy.
-“Źle organizuję imprezy”
Do tej pory zorganizowałem 3 imprezy:
-Hot Border III - głownie pozytywne recenzje
-CQB w Brzeźnicy - tylko pozytywne recenzje od wszystkich 8 osób, które pojawiły się z 25 zapisanych
-Podbój - Stargard - negatywne recenzje z uwagi na powyższe pomówienia i pogodę.
Przykro mi, że moja impreza nie wypaliła, uważam jednak, że jest to w pełni wina pogody - temperatura bliska zeru, silny wiatr i deszcz. Nie byłem w stanie jej przewidzieć w czasie ustalania terminu imprezy, oraz nie chciałem jej przekładać, bojąc się chaosu jaki może z tego wyniknąć. Do końca miałem nadzieję, że warunki nie będą aż tak złe. Dzisiaj wiem, że to był błąd.
Chcę wam to wynagrodzić w małych, darmowych imprezach i jednej większej płatnej, która będzie darmowa dla osób zapisanych na “podbój- stargard”, jednak z uwagi na powyższe pogłoski, organizacja ich jest utrudniania przez administrację