Mam pytanie. Czy replika Cyma CM.068C jest warta uwagi i czy ma szybką wymianę sprężyny? Czy raczej poszukać czegoś innego? Będę bardzo wdzięczny za inne propozycje w budżecie do 850zł? Fajnie by było żeby full metal była, ale rozumiem, że może być ciężko.
Siemka, z czego wiem M4 od CYMY są takie sobie, jeżeli interesują cię tańsze budy M4 popatrz na Specny np serie FLEX bądź CORE - bodajże wszystkie z nich mają już szybką wymianę sprężyny, a jeżeli chcesz zerknąć na droższe specny to PRIME albo niektóre ONE(to raczej średnia półka). CYMA ma za to nie najgorsze AK. (załączam Ci taką fajną tabelkę na co warto zwrócić uwagę) I fajnie by było abyś najpierw przedstawił się w odpowiednim poście zanim rozhulasz się na forum
Już się przedstawiłem. Spodobała mi się ta replika ze względu na metalowe body, którego Specna Arms Core i Flex nie mają i chyba całkiem git części wewnętrzne. Karabiny z rodziny AK mi się średnio podobają jeśli już to Cymę 040, ale wolałbym m4. A seria Prime za droga, ale dzięki.
A mógł by mi jeszcze ktoś powiedzieć co jest takiego dobrego w seri platinium czego w innych seriach Cymy nie ma? I jakie modele wchodzą w skład seri blue?
I jak z celnością i trwałością, bo w internecie opinie mieszane. A mi na celności dość mocno zależy. Czy lepiej dołożyć 400zł i kupić Cymę platinum. Chcę kupić coś na lata, więc wolę wydać trochę więcej i mieć lepsze. Dzięki za poświęcony czas:)
Szczerze mówiąc jak chcesz kupić coś na lata to już lepiej grubo dołożyć, i kupić takiego przykładowo Krytaca, ale to są już konkret pieniądze. Ja kupiłem jak jeszcze był w rozsądnych pieniądzach (2021), i służy mi do dziś, przez 3 lata jako szturm a teraz pół roku jako DMR, i nie widać po nim żeby się czymkolwiek zmęczył.