Tak
Jako, że od bardzo dawna nie było u nas w środowisku rozgrywek typu CQB to wypadliśmy z obiegu jakie gadżety są teraz produkowane stąd prosimy zabrać ze sobą granaty sprężynowe i na miejscu przy rejestracji zdecydujemy o dopuszczeniu danego typu granatu. Granaty o napędzie gazowym/pirotechnicznym są nadal zakazane
Pytanie, czy zbiórka, chronowanie, omowienie zasad itp. bedą odbywac sie pod zadaszeniem w razie ulewy czy nie ? Jak to wyglada jesli chodzi o respawn, są zadaszone ? Pytam bo nie wiem czy wziąć paliwon ekspresowy dla ekipy
Zbiórka oraz 99% gry będzie w budynku. Respawny są zadaszone
Jade z Warszewa, mam miejsca jak by co
Z ciekawości? Dużo ludzia się zapisało ?
46 osób
3os ze mną jeszcze*
Dzięki za ładną grę na koniec roku Wesołych swiąt od Św.Mikołaja
Dzięki za gierkę i do następnego
Mamy nadzieje, że dziś będą zdjęcia
Kozacka strzelanka, w sam raz na zakończenie roku, dzięki wszystkim
Fajna miejscówka, dopisała pogoda, typowy chaos CQB, parę kwasów Idealny początek dnia .
Udanego i szcześliwego nowego roku wszystkim!
Bardzo fajna miejscówka, super się grało. Miła atmosfera chaosu dzięki wszystkim za grę
Dziękujemy bardzo wszystkim za udział, łącznie było nas dzisiaj lekko ponad 60 osób. Oto małe podsumowanie gry :
W pierwszej rundzie drużyna niebieskich zdominowała górne piętro a drużyna pomarańczowych dolne w efekcie czego pomarańczowi mogli przystąpić do ataku na bazę, który drużynie niebieskich udało się odeprzeć. W drugiej rundzie po zmianie stron sytuacja była odwrotna i to drużyna niebieskich mogła przystąpić do ataku na bazę wroga, który drużynie pomarańczowych również udało się odeprzeć. Podsumowując obydwie rundy zakończyły się remisem czyli tego dnia wszyscy byliście zwycięzcami .
Unikon jest świeżą i nieograną miejscówką, która ma ogromny potencjał na dobre gry. My z Charizardem postaraliśmy się przetrzeć szlak i chętnie podzielimy się tym czego się dzisiaj nauczyliśmy z każdym kto chciałby zorganizować tam jakąś grę aby w przyszłości uniknąć powielenia tych samych błędów .
Chcielibyśmy też podziękować Pawłowi za wypożyczenie airsoft coinów oraz ekipie Bengali za pomoc nam przy kwestiach organizacyjnych takich jak chronowanie czy przygotowanie terenu pod rozgrywkę.
Jeszcze raz dziękujemy za udział i widzimy się w nowym roku na kulkach
PS
Czekamy na informacje zwrotne co według was mogłoby być do poprawy, a link do zdjęć wrzucimy jak nasz fotograf znajdzie czas aby je obrobić
czy jest mi ktoś w stanie wskazać w regulaminie jakieś zapisy/zakazy dot spustu binarnego?
Na pewno zmiana rozmieszczenia respów i “zakres” ograniczania miejscówki
Ja bym pomarudzil na niezniszczalne tarcze, chyba, że bedzie mozna uzywac granatow, bądź niszczyć je w “inny” sposób.
Na samą grę, teren, respy, nie ma co narzekać, było akuratnie.
Dziękuję za grę
Moim zdaniem do poprawy:
-Wyłączać z gry tylko niebezpieczne miejsca. Im więcej blokad, tym bardziej ludzie się tłoczą. Bolał brak możliwości flankowania halą/za halą i wejścia piętro wyżej na zachód od “mostu” (niebieski punkt na mapie).
-Nie poczułem ani razu limitu 600 kulek, a nie ograniczałem się
-Dopracowanie zasad z tarczami, proponuję “kopiuj, wklej” z regulaminu TS.
-Drużyna startująca na południu dostawała bardziej po dupie w obu rundach
-Nie marnować czasu na oprowadzanie ludzi. Dać mapkę na wydarzeniu/forum, nakleić taśmy w specyficznym kolorze i kartki “resp”, “baza”, poinformować ludzi na odprawie i powinni sami trafić. Unikon nie jest wielkim labiryntem.
-Serduszko bolało przez brak piro w sylwestra
Po kilku grach na unikonie odnoszę wrażenie, że jedyny sposób na zbalansowanie gry to ograniczenie do takiego terenu, z takim ułożeniem respów.