Bitwa o Unikon 31.12.2023

Tak :slight_smile:

1 polubienie

Jako, że od bardzo dawna nie było u nas w środowisku rozgrywek typu CQB to wypadliśmy z obiegu jakie gadżety są teraz produkowane :slight_smile: stąd prosimy zabrać ze sobą granaty sprężynowe i na miejscu przy rejestracji zdecydujemy o dopuszczeniu danego typu granatu. Granaty o napędzie gazowym/pirotechnicznym są nadal zakazane

5 polubień

Pytanie, czy zbiórka, chronowanie, omowienie zasad itp. bedą odbywac sie pod zadaszeniem w razie ulewy czy nie ? Jak to wyglada jesli chodzi o respawn, są zadaszone ? Pytam bo nie wiem czy wziąć paliwon ekspresowy dla ekipy :smiley:

Zbiórka oraz 99% gry będzie w budynku. Respawny są zadaszone

1 polubienie

Jade z Warszewa, mam miejsca jak by co

Z ciekawości? Dużo ludzia się zapisało ?

46 osób

3os ze mną jeszcze*

Dzięki za ładną grę na koniec roku :heart:Wesołych swiąt od Św.Mikołaja :sweat_smile:

Dzięki za gierkę i do następnego :saluting_face:

Mamy nadzieje, że dziś będą zdjęcia :smiling_face_with_three_hearts:

Kozacka strzelanka, w sam raz na zakończenie roku, dzięki wszystkim :slight_smile:

1 polubienie

Fajna miejscówka, dopisała pogoda, typowy chaos CQB, parę kwasów :smiley: Idealny początek dnia .

Udanego i szcześliwego nowego roku wszystkim!

1 polubienie

Bardzo fajna miejscówka, super się grało. Miła atmosfera chaosu :slight_smile: dzięki wszystkim za grę

1 polubienie

Dziękujemy bardzo wszystkim za udział, łącznie było nas dzisiaj lekko ponad 60 osób. Oto małe podsumowanie gry :

W pierwszej rundzie drużyna niebieskich zdominowała górne piętro a drużyna pomarańczowych dolne w efekcie czego pomarańczowi mogli przystąpić do ataku na bazę, który drużynie niebieskich udało się odeprzeć. W drugiej rundzie po zmianie stron sytuacja była odwrotna i to drużyna niebieskich mogła przystąpić do ataku na bazę wroga, który drużynie pomarańczowych również udało się odeprzeć. Podsumowując obydwie rundy zakończyły się remisem czyli tego dnia wszyscy byliście zwycięzcami :slight_smile: .

Unikon jest świeżą i nieograną miejscówką, która ma ogromny potencjał na dobre gry. My z Charizardem postaraliśmy się przetrzeć szlak i chętnie podzielimy się tym czego się dzisiaj nauczyliśmy z każdym kto chciałby zorganizować tam jakąś grę aby w przyszłości uniknąć powielenia tych samych błędów :slight_smile: .

Chcielibyśmy też podziękować Pawłowi za wypożyczenie airsoft coinów oraz ekipie Bengali za pomoc nam przy kwestiach organizacyjnych takich jak chronowanie czy przygotowanie terenu pod rozgrywkę.

Jeszcze raz dziękujemy za udział i widzimy się w nowym roku na kulkach :slight_smile:

PS
Czekamy na informacje zwrotne co według was mogłoby być do poprawy, a link do zdjęć wrzucimy jak nasz fotograf znajdzie czas aby je obrobić :wink:

6 polubień

czy jest mi ktoś w stanie wskazać w regulaminie jakieś zapisy/zakazy dot spustu binarnego?

Na pewno zmiana rozmieszczenia respów i “zakres” ograniczania miejscówki

Ja bym pomarudzil na niezniszczalne tarcze, chyba, że bedzie mozna uzywac granatow, bądź niszczyć je w “inny” sposób.
Na samą grę, teren, respy, nie ma co narzekać, było akuratnie.

1 polubienie

Dziękuję za grę
Moim zdaniem do poprawy:
-Wyłączać z gry tylko niebezpieczne miejsca. Im więcej blokad, tym bardziej ludzie się tłoczą. Bolał brak możliwości flankowania halą/za halą i wejścia piętro wyżej na zachód od “mostu” (niebieski punkt na mapie).
-Nie poczułem ani razu limitu 600 kulek, a nie ograniczałem się
-Dopracowanie zasad z tarczami, proponuję “kopiuj, wklej” z regulaminu TS.
-Drużyna startująca na południu dostawała bardziej po dupie w obu rundach
-Nie marnować czasu na oprowadzanie ludzi. Dać mapkę na wydarzeniu/forum, nakleić taśmy w specyficznym kolorze i kartki “resp”, “baza”, poinformować ludzi na odprawie i powinni sami trafić. Unikon nie jest wielkim labiryntem.
-Serduszko bolało przez brak piro w sylwestra :wink:

Po kilku grach na unikonie odnoszę wrażenie, że jedyny sposób na zbalansowanie gry to ograniczenie do takiego terenu, z takim ułożeniem respów.

1 polubienie

nie ma zdjęć jeszcze to ja się podzielę swoimi (swoim)

“its called art!”