Beretta do naprawy

Witam. Czy ktoś pomoże mi naprawić moja berette ?? beretta jest na greengas. Kulka zostaje w lufie i blokuje nastepną. Czasami wylecą dwie ale najczesciej blokuje sie na początku kulki. z góry dziekuję

sprawdź czy gumka nie jest ubrudzona.
sprawdź czy nie masz hopupa ustawionego na maxa

1 Like

A jak bym podjechal do Ciebie to mogbys na to zerknąć ??

ale więcej niż napisałem nie jestem w stanie pomóc, bo totalnie nie znam się na konstrukcji gaziaków, a ustawić hopa czy papierkiem przetrzeć lufę to szkoda czasu. Co więcej w swojej m9 nie wiem jak się do komory dobrać, więc tym bardziej fizycznie nic nie pomogę

Widać, że kulka wchodzi do lufy. Ściągnij zamek i sprawdź tego hopa. Ewentualnie przeczyść wszystko i tyle.

Tu masz jak to rozebrać, o ile WE i KJW są w tym samym standardzie (WE na filmiku)

edit: jak rozmontujesz to możesz też zajrzeć do komory i lufy. Ogólnie też dziwnie napisałeś. Blokuje się pierwsza, a potem lecą 2? Czy blokuje się losowo? Czy blokuje się i amen? jak wsadziłeś jej kulki specny core to też może to być powodem zacinania.

Jak sprawdzisz i zrobisz co napisałem, a i to nie pomoże to zabierz na strzelankę i złap kogoś kto się bardziej na gaziakach zna. Możesz też w tygodniu podskoczyć do shotguna i zapytać czy od ręki ktoś zajrzy czy coś nie jest skopane. No, ale najpierw ją rozłóż i sprawdź czy jest czysto i czy hop nie jest skręcony za mocno, bo jak już napisałem na zdjęciu widać, że kulka wchodzi w komorę.

OK. Dzieki za porade