31.05.2026 - (DMR Mode) SCENARIUSZ - Ostatnia Niedziela Miesiąca (ONM) - Nad Leśniczówką

Dokładnie tak, dlatego następnym razem na takie wydarzenie limit 1.9 dla wszystkich, a może nawet 1 j. Myślę że dodałoby to więcej dynamiki.

1 polubienie

W tych krzokach ciekawie by się strzelało replami CQB. W ogóle fajnie by było znowu spróbować limitów CQB w lesie. Kiedyś było na ONM na Stargardzie Szczecińskim full CQB, ale teren wg mnie nie sprzyjał ku temu, bo było b. dużo otwartego. Natomiast w takim gąszczu jak teraz było to reple CQB byłyby ok.

ostatnio jak jeszcze Guma robił Cartel na Jęczydole to było CQB w gęstwinach i imo wyszło świetnie

1 polubienie

:heart_hands:

1 polubienie

Moje szampony pod prysznicem też są pod wrażeniem.

Kiedyś był onm robiony cqb w lesie bastogne chyba, to był potem płacz na forum i odgrażanie się ze jak znow bedzie to beda robione spotkania ts w tym samym dniu na “normalnych zasadach”

1 polubienie

Jak to sie mawia, pieski szczekają karawana idzie dalej. Zawsze są tacy, którym coś nie pasuje, ja jestem za testowaniem nowych trybów i sposobów na grę i jak będzie takie coś organizowane to na pewno się pojawię.

Nikt nikomu nie bronił repliki CQB, zamiast ograniczać ludziom swobodę i banować kolejne rzeczy (zaraz zaczniemy strzelać się na nerfy jak tak dalej pójdzie) powinno się karać za głupotę i strzelanie full auto z 2 m przez krzaki z mocnej repliki. Przestańcie popadać w paranoje.

A jeśli chodzi o 1,15 na Bostogne to moim zdaniem gra była słaba bo ludzie z replik strzelali jak z artylerii bo teren tam był mega otwarty i typa widziałeś ze 100 m a strzelać mogłeś z 50m. Może na bardziej zalesionym terenie sprawdziłoby się lepiej ale i tak jest to znowu zabieranie ludziom swobody wyboru stylu gry.

PS. @Szczepan

Wisienką na torcie była sama dynamika gry i brak DMRowców. Było dynamicznie, starcia bardzo wyrównane. Byli snajperzy który BARDZO uprzykrzali nam życie (na równi z komarami ;)) ale nie psuło to gry a wręcz przeciwnie.

Ty zdajesz sobie sprawę, że my właśnie mieliśmy DMR-ki, ale i tak większość fragów ty były pistolety i może nawet skuteczniejsi bylibyśmy właśnie z replikami CQB/Szturm ale wolałbym gdyby była to moja decyzja a nie kogoś kto mówi BE na rzeczy które nie lubi (o to już dygresja do reszty) :wink:

9 polubień

Mi tam CQB na bastogne się podobało. Na przypale wbiegałem i opróżniałem magi nie musząc myśleć czy komuś dziury w tułowiu nie zrobię całą serią :smiley:
No tylko ludzie dawali dupy i bawili się w artylerię, zamiast podbiec i najebać komuś :smiley:

Ale do DMR mode dodać cqb las co którąś niedziele?
a dajcie spokój…
co za różnica czy 1.9 czy 1.15 jak przestrzeli cię ktoś kto wyda więcej hajsu na replikę :smiley:
szczególnie jak nie będzie limitu wagi kulki…
Chcecie się bawić bezpiecznie to walmy do siebie gellblasterami, niektóre mają kozacki dizajn xD

Albo dawajcie w las z samymi shotgunami, w tedy nikt nikogo nie zaspamuje i nie będzie płaczu :smiley:

@Mszaan takie same siniaki byś miał jakbyś dostał na singlu z tej samej odległości.
ja mam na kącie 2 krwawe headshooty z zachowaniem MEDa, a na szturmie nie używam kulek cięższych niż 0.30.
Nawet od ciebie po jednym scenariuszu miałem siniaki jak waliłeś z 15m+, więc już nie płacz :wink:
Chcecie przestrzegania MEDa to niech ktoś się zgłosi co niedziele do pilnowania ludzi, a nie potem płacz, że nie jest przestrzegany, bo w wielu sytuacjach nie jest. I nie mam na myśli przypadkowych tylko takich gdzie się sieka krzaki na ślepo, a robi się gęsto i będzie tego więcej.

Przy okazji tej jakże wartościowej dyskusji chciałbym pozdrowić barana, który wlazł do młodnika i stamtąd prowadził ogień. Tyle razy było mówione, że się do ogrodzonych młodników nie wchodzi, ale jakiś półmózg zawsze się znajdzie.

5 polubień

Wiadomo gdzie i kiedy mozna spodziewać sie zdjęć ze strzelanki?

4 polubienia

Zdjęcia dzięki uprzejmości Izulith

Google Photos

4 polubienia

Naprawde fajne foty, czy da radę usługi fotograficzne wpisać w stały obraz ONMów? Jestem w stanie dopłacić 2 zł do wpisoweg na ten cel a nawet zrezygnować z mojego przydziału kiełby na gryla.

1 polubienie

zdjęcia wybitne, popieram pomysł kolegi

1 polubienie

Foteczki 1000000/10

dla nich warto było

1 polubienie

Kolega stratuje tu widze o chec płacenia 45pln xD na cole z biedry i fotki jak Pani fotograf poda cene to bedzie zaraz z 50pln xD

3 polubienia

2 polubienia

Pani Fotograf lepiej się kamufluje niż większość TS przez cała grę nie widziałem, a i tak zrobiła mi zdjęcie :laughing: