Dziękuję wszystkim przybyłym za udział w pierwszej w tym roku Ostatniej Niedzieli Miesiąca a zarazem edycji piętnastej. Mam nadzieję, że dobrze się bawiliście na scenariuszu jak i na grillu 
Aura nam dopisała i wegetacja jeszcze tak nie wystartowała, sprawiając że miejscówka była grywalna.
WYNIKI
Wygrała drużyna Pomarańczowa.
Drugie miejsce na podium zajęła drużyna Niebieska.
Pomarańczowi:
Niebiescy:
-
- tak suma czasów jest ponad możliwe do zdobycia wynika to z faktu, że do zegarów musiał dotrzeć sędzia.
W scenariuszu uczestniczyło 119 osób dodatkowo 5 osobowa grupa organizatorska i przedstawiciel sklepu ASG BOX.
Rozgrywka składała się z trzech zadań.
W terenie zostały rozmieszczone pięć punktów z flagami które należało przejąć a zegary szachowe naliczały czas kontroli nad danym punktem.
Drugim zadaniem było zebranie rozrzuconych po terenie gry flar sygnałowych, wykorzystywana do zbierania była skrzynka amunicyjna w której znajdowały się cztery kostki brukowe. Miało to na celu spowolnić zbieranie pierwszych czterech flar. Po zdobyciu flary i dostarczeniu jej na respawn, gracz noszący skrzynkę wyciągał jedną z kostek brukowych.
Ostatnim zadaniem jednakowym dla każdego gracza było rozniesienie po terenie i umieszczenie odpowiednio oznaczonych żetonów w odpowiadającej im oznaczeniem tubie.
Więcej mięsa mniej chleba trzeba jeść
Znowu zabrakło chleba… Więcej chleba następnym razem. Po wielu edycjach jakieś rzędy wielkości już się klarują
Może w końcu się uda, ale mięsa nie zabrakło!
Jak zawsze jako organizatorów cieszy nas fakt, że nie wracacie do domu głodni i zostajecie integrować się z innymi uczestnikami i organizatorami. Bardzo często jest to jedyny moment dla nas żeby wyciągnąć z was jakiś feedback. 
Gdzie ku mojemu zdziwieniu, pojawił się też pod postem z prośbą o takowy.
Z tego miejsca dziękuję za przybycie i udział w scenariuszu w imieniu swoim i pozostałych organizatorów.
Mam nadzieję, że spotkamy się 28 maja na kolejnej edycji Ostatniej Niedzieli Miesiąca.
Więcej informacji niebawem.
Jeżeli chcecie być na bieżąco z wydarzeniami, zapraszamy do dołączenia do grupy Ostatnia Niedziela Miesiąca.
Dziękuję za przybycie i zapraszam na kolejną edycję!