15.03.2026 Kluczewo Sztab (MOUT)

Do odpowiedzi wyżej

2 polubienia

Bo to jest troche jak bylo z Dobra. Malo kto lubil ale sie szlo z braku alternatywy :wink:

5 polubień

Tak sobie to czytam i widzę że najbardziej aktywne w tej dyskusji są dwa teamy a randomy jak ja mają w to wysrane bo przyjadą się postrzelać albo nie w zależności czy im miejsce się podoba i tyle. A co do głosowania czy tam ankiety którą ktoś tam gdzieś proponował to trochę XD bo wiadomo kogo opcja wygra bo ma więcej aktywnych członków i tyle :v takie samotne jasie asgejowe jak ja nie siedzą na forum i nie śledzą jakiś głosowań czy ankiet namiętnie więc nie będą aktywni w takich formach. A co do samego MUNT’a mi to tam wisi i powiewa bo się zawsze odnajdę czy to w lesie czy w budynku z moją repliką CQB byle by mi nikt nie wyjebał ciągłym w ryj z KMa w budynku czy z bliska bo zapomniał o MED :slight_smile: a płakanie że KM ma ciężko na takich rozgrywkach to A: przyjedź z inną replika, B: odpuść sobie tą jedną strzelankę C: wyciągnij pistolet :slight_smile:

7 polubień

Ale to tylko świadczy o Tobie że Ci wszystko wisi. Swoją drogą to jaja (jakowe są) masz chyba przy kostce od tego ciężaru :wink:

Istotą środowiska/grupy itd jest dyskusja. Jak komuś się coś nie podoba to się o tym rozmawia i szuka rozwiązań które zadowolą obie strony.

Problemem jest kiedy druga strona mówi nie i chuj, bo nie i chuj, bełkocząc przy tym jakieś kocopoły o doświadczeniu, mądrościach i innych rzeczach o których nie mają pojęcia.

Zamiast się betonować na swojej pozycji @Jaca zróbcie raz tego MOUTa w standardzie CQB (full lub semi) i wtedy zapytajcie ludzi o zdanie. Czy im się podoba czy nie, itd - trochę dojrzałości administracyjnej okażcie, a nie jak mentalne dziady - “ Młody nie znasz się, spierdal*j”

Chyba że chodzi o to żeby Wasze było na górze, to chociaż zachowaj się jak szeryf na posterunku i napisz to wprost. Temat się zamknie i będzie wiadomo co i jak.

Pozdrawiam serdecznie :face_blowing_a_kiss:

9 polubień

Szczepan jakbyś przyjeżdżał na spotkania to byś wiedział że CQB na tym miejscu graliśmy już kilka razy.

No i z tego co wiem to oba tryby cieszą się pozytywnym odbiorem dużej części graczy, przynajmniej z tego co mówią na strzelaniu i zaraz po nim.

5 polubień

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że sens wypowiedzi Szczepana, miał głównie zwrócić uwagę na to, że administracja ma znów monopol na prawdę.

3 polubienia

Od najstarszego do najnowszego:
Grozny na limitach mieszanych:
02.03.2025
22.06.2025
14.09.2025
26.10.2025
18.01.2026
tutaj pozwolę nawet sobie wkleić cytat z tego wątku

22.02.2026
tutaj mieliśmy grać inną miejscówkę ale przyjechaliśmy na Grozny i żeby nie przeciągać zagraliśmy mniejszy teren i było narzekanie na to że “za mało jest lasu dla tych co mają repliki leśne”

15.03.2026
tutaj nagle więcej lasu w MOUCie spowodowało incydent kałowy w zasadzie o to że nagle nikt nie chce grać tego typu gier więc jak sam widzisz Feedback nie jest czarno-biały :wink:

8 polubień

One zasadzie kilka ostatnich komentarzy bardzo ładnie podsumowuje całą dyskusje

Większość ludzi zadowolonych nie zagłębia się w forum po grze po prostu wraca do domu i idzie spać i na forum mamy w dziale nadreprezentację niezadowolonych albo ciekawych

Mszan pisze że gra była drugi raz gdzie była któryś z rzędu zgodnie z kalendarzem samemu wcześniej komentując że gra była dobra na tych samych zasadach

Szczepan jedzie po moich argumentach pisząc następnie żeby zrobić grę w tym miejscu cqb gdzie gry cqb są tam robione co drugi raz zgodnie z kalendarzem i mają podobny odbiór

I tak dalej i tak dalej

Zatem moja opinia bez zmian

Dajmy każdemu robić swoje

Admininować modować sędziowac grać

A niektórym krzyczeć na forum

6 polubień

“Swoją drogą to jaja (jakowe są) masz chyba przy kostce od tego ciężaru :wink:” mmm moje ulubione nie podoba mi się twoja opinia to cię trochę poobrażam ah typowo :v

to może jako osoba mocno postronna jako iż na spotkaniach nie bywam za często można mnie wręcz nazwać mianem laika się wypowiem w ramach jakiegoś świeżego spojrzenia: było w skrócie bardzo fajnie, wiadomo są nierówności w stylu że atakujący mają bardzo ciężki podjazd do budynku przez ogień snajperski przez okna etc. ale generalnie całokształt strzelanki mi się bardzo podobał, mapa była zróżnicowana, bardzo mi to przypomniało tryb operacji w bf1 gdzie faktycznie po przejęciu punktu, teren i zabudowa zmieniała się stawiając nowe wyzwania. Samych starć w cqb nie odczułem, 99% działa się z budynku na zewnątrz i z zewnątrz do budynku, co jednak z jednej i drugiej strony barykady było ciekawe i angażujące. Staram się zrozumieć też użytkowników lkmów i podobnych, ale no na to nie ma prostej remedii albo sie zgadzamy na obstrzeliwanie pozycji w oknach ogniem ciągłym dla wszystkich i tak samo wszyscy mogą walić ze środka, albo nie wali nikt. Podsumowując, taki system to mocny powiew czegoś nowego szczególnie że na tej konkretnej mapie i las i budynki są po prostu fajne do strzelania. pzdr

6 polubień
  1. Czytaj do końca i ze zrozumieniem:

A nie tylko wybierasz fragment który pasuje Tobie pod tezę.

1. Tam były limit “leśne” jak nazwa wskazuje i nie miało to za bardzo związku z MOUTem jaki miał miejsce teraz, czyli podziałem zależnie od miejsca w którym jesteś na szturm i na cqb.
    Możesz sobie obejrzeć filmik z 18.01, bo akurat wtedy ani Ciebie, ani Jacy nie było, jak gra wyglądała. Po prostu wszyscy jechali na szturmówkach bez jakichś komplikacji.
    Może przez to, że zasady były jasne i zrozumiałe gra była spoko.
    Może też dlatego, że zamiast w śmieciach to strzelaliśmy się w budynkach.
    W sumie to jedynej zalecie Stargardu Szczecińskiego, bo jechać 50km do strzelania się w gruzie, dziurach i ww. śmieciach wywożonych do lasu przez okoliczne januszexy to średnia opcja (a przecież tak było teraz)

W sumie pozostaje mi tylko zgodzić się ze Szczepanem i Diabełem i w sumie przestać dyskutować. Gratuluję, ale nie zazdroszczę, odrobiny władzy jaką macie w tym świecie :slight_smile:

EDIT: w sumie widzę, że nastepny MOUT dopiero w czerwcu, także jedno dobre z tego wszystkiego.

4 polubienia