Witam, razem z niektórymi chłopakami zostaliśmy okradzeni z plecaków na respie niebieskich. Odnośnie mojego czarny plecak taktyczny, w środku multitool srebrny, chronograf xcortech x3200 mk3, kulki i jakieś pierdoly ale najważniejsze to kluczyk od samochodu VW Passat. U mojego przyjaciela na pewno niebieska torba sportowa. Jeżeli komuś gdziekolwiek by się rzuciło w oczy na Facebooku czy innych miejscach prosimy o informację.
Czemu teraz dopiero o tym piszesz ? Dość poważna sprawa, byśmy poszukali w większym gronie albo popytali ludzi itd.
Jezdzielismy, pytaliśmy każdego, przetrzepaliśmy teren i pusto. Bardziej chodzi czy ktoś nie wstawi na jakieś grupki na fb że może ktoś „znalazł”
Ok, bedzie na uwadze.
pewnie żule-grzybiarze, pełno menelstwa się kręci po lesie, zwłaszcza w tamtych okolicach (jakaś patola z podjuch). Nie pierwszy raz i nie ostatni niestety
Nie ma co targać ze sobą rzeczy, które trzeba zostawiać na polu, a nie nosić na sobie…
Jeżeli chodzi o mnie to niebieska torba sportowa nike, w środku
- multitool od novritscha (Tool Kit (S2 Steel))
- przenośny zbiornik na gaz Portable Gas Container – Novritsch
- butla z gazem
- Kulasy od 32 do 48
- Stalker
- duperele
Jakby ktoś coś słyszał to zapodajcie info <3
A co do scenariusza to zajebista sprawa. Dużo taktycznego chodzenia, aplikacja zajebista. Dziękuję za organizacje i czekam na kolejne nowości ![]()
Grill i “milsim” bardzo udany, mało strzelania, ale za to fajne towarzystwo. Dobry klimat robiła też strzelnica.
Generalnie fajna odskocznia od niedzielnej jebanki, wyszedł fajny symulator chodzenia i jest to jak najbardziej okej.
Aplikacja powinna na stałe zagościć na taktycznym!
U mnie natomiast znikneły:
- szara torba na replikę Specny z zielonym paskiem na ramię
- plecak Nike szaro-czerwony (stary, z dziurami między przegrodami i pobrudzony od srodka wkładem długopisu)
W środku: - pokrowiec Revision z wymiennymi “szkłami” przyciemniane i bursztynowe do Swafly Max,
- klucze do mieszkania i klucz do toyoty
- pierdoły jak 2x lipo i znaczniki
Podejrzwam, że większość trafiła już gdzieś do śmieci, ale jakby ktoś na OLX/Fb/grupkach widział charakterystyczną torbę z zielonym paskiem od pokrowca 2qt, to proszę o kontakt. Koledzy wyżej też chętnie się dowiedzą.
W końcu małe podsumowanie, bo już nie możecie się doczekać ![]()
Wygrała drużyna żółta - 11 sztabek, 19 zdjęć punktów (możliwe że jest więcej zdjęć, ale nie dotarły)
Drugie miejsce drużyna niebieska - 4 sztabki, 1 prezent, 27 zdjęć punktów, 10 zdjęć elfów.
Trzecie miejsce drużyna biała - 15 prezentów, 17 zdjęć punktów.
Czwarte miejsce drużyna czerwona/pomarańczowa - 10 prezentów, 12 zdjęć.
Jeżeli coś pokręciłem możecie pisać PW…
W scenariuszu wzięło udział ponad 70 osób, po stronie skrzatów jak i samych drużyn. ![]()
Do odwiedzenia w terenie było około 70 punktów.
W każdym z nich znajdował się prezent do zebrania przez “Zbieracza Prezentów”, który nosił worek świętego Mikołaja i mógł jako jedyne zbierać prezenty do worka.
Do pomocy miał dwóch “Zbieraczy Punktów”, którzy uzbrojeni w aparaty i specjalne identyfikatory, robili zdjęcia kartek z kodami, w celu zdobycia kolejnych punktów dla drużyny.
Za zabicie skrzatów i zrobienie im zdjęć były kolejne punkty.
W “nowej” lokalizacji “Kantor”, była to szansa dla drużyn, które w poprzednich latach po wielu wysiłkach traciły prezenty w zasadzkach… Po dotarciu do “Kantoru” i w przypadku posiadania odpowiedniej ilości prezentów, można było wymienić je na sztabki złota. (2 prezenty na jedną sztabkę złota)
Sztabki w przeciwieństwie do prezentów nie mogły zostać przejęte w przypadku przegranej potyczki z innym zespołem lub skrzatami.
Dodatkowo od początku gry znane było tylko 19 lokacji na mapie papierowej, pozostałe były naniesione na mapę w aplikacji ARES ALPHA.
Jak zawsze czekam na wszelkie uwagi i sugestie związane z samym scenariuszem.
Czy powinniśmy wprowadzić aplikację na przyszłorocznych ONMach i CN?
Dziękuję wszystkim za przybycie i życzę wesołych Świąt Bożego Narodzenia!
P.S. - Tak jak obiecałem zebraliście prawie wszystkie prezenty z terenu więc w przyszłym roku pojawi się choinka z bombkami i może jakiś mały konwój Mikołaja z dodatkowymi prezentami ![]()
P.P.S. - Zapraszamy też 26 kwietnia na Ostatnią Niedziele Miesiąca na Skwierzyna - CQB.
W imieniu RN bardzo dziękuję chlopaką którzy do dołączyli do niebieskich. ![]()
Radziowi i jego ekipie dziękuję za przygotowanie gry i grilla
Aplikacja jak najbardziej!
Witajcie!
Udalo mi sie zlokalizowac swoj telefon w jednym ze zgubionych plecakow. Telefon jest w Wełyń ul. 1maja /1 więc domyślam się, ze Wasze plecaki sa rowniez tam. Poszedlem na policje zglosic przywlaszczenie plecaka( musialem bo klucze od auta tam byly i leasingodawca tego wymaga)
Smutni panowie powiedzieli, ze gosc co to zajebal ma 14 dni na oddanie bo mogl je zabrac zeby oddac do biura rzeczy znalezionych xD wiec za 12 dni udam sie oficjalnie zlozyc zawiadomienie z logowaniami telefonu.
Oczywiscie wczoraj w srodku nocy pojechalem pod adres odebrac swoje rzeczy, otworzyl jakis wydygany wiejski sznurek i wszystkiemu zaprzeczyl, twierdzac, ze Google klamie xD
Moze ktos zna szanownego osobnika?
Jeśli o mnie chodzi mogę udać się razem z Tobą w sprawie swoich rzeczy, wieksza szansa, że się tym zajmą. Pozostałych również zachęcam. Jak coś to będę dostępny poprzez what’s up - 662 484 234.
Jechać z frajerem
Lepiej działaćod razu jak Diabeł napisał. Bo jak mówisz że już tam byłeś to żeby teraz koleś tego szybciej nie spieniężył.
Chętnie się przejadę odebrać przynajmniej plecak który dostałem od taty za dzisciaka
Typowa policja, przychodzisz do nich z adresem złodzieja a oni bezradni.
Akurat nie bezradni tylko debile co nie chciało im się robić. Na szczęście ruszyło jak powinno
dojechaliście frajera?
Lol, do Piachu z takimi frajerami a nie na policje. Lincz spoleczny I koniec.