02.02.2025 Gniazdo Gawrona

@Szczepan nie widziałem Cię na miejscu :wink:

4 polubienia

Dlatego nie lubię gilarzy - kulka typu “spadający” liść jest praktycznie niewyczuwalna jak wpadnie w to gówno zwane Ghllie. Do póki nie trafisz pod płaszczyk dziewictwa (drugi strzał) to zapomnij, że wyeliminujesz takiego typa z daleka.
Niech powiększenie obrazu was nie zwiedzie - kamerka ma solidny obiektyw i między mną a celem był spory dystans.

1 polubienie

Taka sama sytuacja często zdarza się u ludzi bez ghili po prostu oszpejowanych, muszę w końcu tego scopa cama kupić. Różnica jeśli chodzi o “wyczuwanie” trafień też zależy od tego jak ghillie jest zrobione. Jak masz lekkie (lub 3d) i nie wrzucasz tony frędzli jak Mszaan i nie robisz dywanu to bez problemu jesteś w stanie poczuć trafienie.

3 polubienia

Jakiej kamerki używasz?

Dokładnie - ten sam rak, tylko na innym narządzie. Osprey/FullPlate w CQB…

Owszem, nie zmienia to faktu, że w asg paradoksalnie trafienie w odstający frędzel zabija tak samo jak headshot :wink: I teraz tłumacz człowiekowi, że jego dywan przyjął już kilka kulek i dawno nie żyje.

Mam starszą wersję tego (bez 4k) ScopeCama - obiektyw 40mm. Są nowsze fajniejsze modele … ale cena.

e tam przecież tutaj widać że żadna kulka nie trafia bo nie ma takiego krzyżyka jak na innych filmikach na youtubie, jakaś ściema.

6 polubień

Mam na sprzedaż Scopecama 4k i scopecama plus za dobrą kasę;D

Golfa 5 też mam na sprzedaż😂

1 polubienie

Druga sprawa, mam kupe filmików jak gość dostaje w kamizelke, plecak itp i nie przyznaje się/nie czuje trafienia. Więc gadka o ghillakach którzy się nie przyznają jest "z dupy":smile:

1 polubienie

@pan_piwko filmów z naszej strony granicy, czy niemieckiej?

czytaj to:

1 polubienie

Chodzi mu raczej o to, że zakazywanie osprzętu jakiegoś typu jest głupie, bo trzeba by było zabronić nie tylko Ghillie ale także kamizelki, plecaki i ładownice, trawę na hełmie, albo ciepłe ciuchy w zime.

5 polubień

A kto mówi o zakazywaniu?
Jak już czegoś zakazywać, to od razu zdelegalizujmy airsoft ^^

Ja tylko dzielę się moją prywatną nienawiścią do nadmiernie odzianych w airsofcie (ghilarze w lesie, ciężkie kamzy i ochronniki słuchu w CQB) :slight_smile:

@Silver do Twojego ghillie tylko raz miałem zastrzeżenie, jak na “starych” mostach dostawałeś po zwisającym Ci pod tyłkiem kawałku szmaty :stuck_out_tongue: Wszystkie inne trafienia u Ciebie jakoś magicznie wchodziły bez zastrzeżeń. To samo u @Kocur - też nigdy nie było problemu.
Ale Wasze hoody nie przypominają skóry z dzika.

1 polubienie

Nie oglądaj bo zejdziesz na zawał xD

2 polubienia

O tak znaczniki trafień … uwielbiam. @Mszaan coś dla Ciebie ^^

Rozumiem, tylko boję się że ktoś zaraz będzie wysnuwał dziwne wnioski i wpadał na porąbane pomysły aby gawiedź uszczęśliwić. :wink: Pomyśli, że problemem jest sprzęt a nie człowiek, a częściej właśnie to drugie.

PS.

To nie są frędzle tylko ‘kalabraki’

5 polubień

Pewnie, że się gapię … kto by się nie gapił.

o to to to … po to własnie sobie kupiłem cama. Strzelałem też wczoraj do Ciebie jak się kładłeś w jakieś niecce żeby klasycznie udawać poszycie leśne. Mówię sobie “no kurwa dostał ze dwa razy” na 100%. Patrze na kamerkę … ta yhy - głąź, listek, gałąź, chujowy strzelec, listek. Mogę Ci nawet ten fragment podrzucić.

Kamerka leczy … ile to 100% trafień okazało się dziwnymi farfoclami, które w ostatniej chwili rykoszetowały o źdźbło trawy :wink:

3 polubienia

:grin::grin::grin:

6 polubień

Nietrafione bo tylko jedno Ghilli/Hood jest na zdjęciu :wink:

W sumie to nawet nieświadomie zmieniłeś stronę w debacie pokazując jak ładnie można się zamaskować bez wrzucania na siebie tony gówna :wink: Bo panowie na zdjęciu mają mega lekkie sety :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Sam latam w leciutkim Mim&tech’u

Gawron, jak nauczysz każdego na CQB jak nosić broń aby “nie robić krzywdy innym” to może ludzie przestaną się oszpejowywać jak pojebani (w tym ja :D) :wink:

Już nie liczę ile razy wchodziłem z uniesioną bronią, a ktoś inny z opuszczoną na odruchu podnosi i wywala mi pachwiny czy inne miękkie miejsca…

1 polubienie

Co do plecaków i trafień. Cóż trudno jest mieć pretensje do kogoś ze nie poczuł że dostał w plecak jak plecak jest z materiału typu cordura 500/1000 czy nylon 500. Tak naprawdę trzeba nauczyć się słuchać i odróżniać dzięki

1 polubienie