zobacz zielone i czerwone obszary - teren bunkrów na starej prochowni jest zaznaczony na czerwono
A tak, teraz zauważyłem - ciekawe czemu akurat tam.
Tak, niestety teren jest pod szczególną ochroną/przeznaczony pod jakieś tam programy Nadleśnictwa.
Pewnie chodzi o nietoperze w tych podziemnych magazynach.
wiskordu*
nadinterpretacja słów… nawet jak ze względu na nietoperze i zapewnię tak jest, to po pierwsze zimą zimują w “magazynach” więc im nie przeszkadzamy, a jak już wylecą, jak śpiochy odeśpią to im też nie przeszkadzamy, ani lezące kulki im nie przeszkadzają, nawet bio, bo to nie ich pokarm.
Przypomina mi to sytuacje jak kiedyś z RDOŚ ustalałem szlak 4x4 i doszło do takich precedensów że chcieli objazdu kawałka trasy która prowadziła po asfaltowej drodze publicznej bo 200m dalej było jedno z gniazd Bielika…
I bardzo dobrze w lesie jesteś „gościem”, to siedlisko dzikich zwierząt a nie napaleńców co lubią dotykać innych swoimi plastikowymi kulami
@Gawron89 tartak na którym graliśmy był na znaczniku tartaku z google, tam gdzie są na strumieniu ruinki… skąd przesunięcie o prawie 600m na południe??
Z lewej jest “Zanocuj w lesie” a z prawej jakaś strefa. Jedyna opcja to było w dół.