Limity mocy replik Taktyczny Szczecin

Siatka nie przejdzie, bo kulka może się rozsypać o siatkę i dostajesz odłamkami w oczy. I farbą z siatki :stuck_out_tongue:

Panowie … ponieważ zatoki/alergia/bycie 35latkiem (niepotrzebne skreślić), nie pozwoliły mi dzisiaj pograć… złapałem się za aktualizację kalkulatora :wink:

Teraz po podaniu masy kulek i pomiary w FPS dostaniecie:

• Moc w Joulach .
  • Prędkość w metrach na sekundę.
  • Pomiar po staremu (wiem, że niektórym tak łatwiej myśleć… )
  • Wykres zasięgu/mocy, który:
    • pokaże dystans MED zależny od mocy i masy kulki - ten właściwy nie uproszczony,
    • zasięg teoretyczny kulki (niebieska linia) bez działania systemu HU,
    • zasięg teoretyczny kulki (różowa linia) z działaniem systemy HU, którego sprawność możecie regulować suwadłem “Hop-Up - jakość i ustawienie”,
  • Wykres czasu/dystansu - czyli informacje w jakim czasie, uwzględniając opór powietrza i spadek energii kinetycznej, kulka pokona dany dystans.

Rzecz jasna kalkulator może nie być wolny od błędów. Jeśli takowe znajdziecie - pytajcie. Jeśli macie pytania - walcie śmiało :wink:

5 polubień

Polecam sprawdzić MEDy i to jak prezentuje się zasięg dla kulek 0.30g i 0.48g dla 2.8J.
Zrozumiecie w wtedy dlaczego na pytanie “Jakie kulki?” odpowiadam “najcięższe na jakie Cię stać .” :wink:

7 polubień

Dorzuciłem jeszcze opcje porównania dwóch mas kulek przy tej samej mocy, bo @Grab wiercił dziurę w brzuchu :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 polubień

Pomiary dla kretynów są potrzebne w scenariuszach po opuszczonych zakładach psychiatrycznych. Zwracam uwagę Adm żeby nie dać się zwariować. Upraszczać zasady a obowiązki przerzucać na uczestników gier. Popularyzacja odpowiedzialności, przygotowania a nie gra dla każdego świra.

Co???

4 polubienia

Myślę, że godzina i dzień publikacji wiele wyjaśnia.

7 polubień