Pytanie jedno, będzie problem z repliką 550fps z full auto z której będe strzelał TYLKO na semi, czy można mieć takie fps w replice strzelającej TYLKO semi?
Panowie, zgłasza się coraz więcej osób. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego odzewu ze strony środowiska Na scenariuszu będzie intensywnie. Nie potraktujmy jednak rozgrywki jako “jeszcze jednej jebanki”. Zauważcie, że każda lokacja to walka w CQB, także dobierzcie repliki o odpowiedniej mocy lub zaopatrzcie się w boczniaka.
Od 8 rano przed scenariuszem będziemy chronować broń oraz oznaczać repliki do walki w CQB by później nie było niepotrzebnych zgrzytów. Odległości w budynkach będą małe więc z głową nie nadużywajmy również trybu auto.
By podnieść realizm rozgrywki wprowadzę również limit dostępnej amunicji przy sobie, doładowania będą odbywały się na respie.
Jestem obecnie w podróży powrotnej do domu, więc aktualizacja zasad pojawi się najprawdopodobniej jutro. Pozdrawiam z Paryża!
Stan osobowy frakcji się wyrównał więc ponownie otwarta jest rejestracja do Separatystów.
Przypominam o kartach CCS, Herod zbiera (zbierał? ) zamówienia na zestaw kart w kolorze.
Zamówienia zbieram do soboty 10.12.2016, osoby, które napisza do mnie po tym terminie nie będą brane pod uwagę. Komplet 9 kart w kolorze kosztuje zatrważające 5 zł. Pisać na pw lub na fb, koniecznie podać ilość, którą zamawiacie.
Wsparcie: Replika broni zasilanej w rzeczywistości z taśmy - każdy magazynek o dowolnej konstrukcji. Replika LKM zasilanego z magazynków pudełkowych, łukowych itp. - magazynek bez elektrycznego załadowany nie więcej niż 600 kulkami.
Szturmani : Do broni głównej można posiadać maksymalnie 8 magazynków - real, low i midcapy załadowane maksymalnie 70 kulkami. Ilość posiadanej amunicji w magazynkach po zsumowaniu 560 kulek.
UWAGA - powyższa zasada jest nieaktualna. Obowiązująca zasada dot. limitu amunicji dla szturmanów podana jest w pierwszym poście tematu! - Gumiś.
Snajperzy: Ilość posiadanej amunicji w magazynkach do broni głównej 200 kulek.
Do broni bocznej można posiadać maksymalnie w magazynkach do 50 kulek.
Ilość przenoszonej amunicji w plecaku, chlebaku itp. itd nie jest limitowana.
Doładowanie amunicji może odbywać się tylko na respie.
Organizacja dnia:
08:00 -09:00 Chronowanie replik,
09:00-09:30 Odprawa,
09:30-15:30 Rozgrywka,
15:30 -17:00 Zakończenie imprezy, ognisko dla chętnych, pamiątkowe autografy
Ja na przyklad mam tylko 5 midów. Zabieram L85 (teren zielony) i M4 (cqb). 4 magazynki pasują do Eli, a 3 do Emki (tylko 2 pasują tu i tu), wiec tez popieram pomysl 560 kulek i z tego doladowuj ile chcesz i do czego chcesz.