Jest wrzucona tabelka.
Nie ma limitu wagi kulek.
Jest wrzucona tabelka.
Nie ma limitu wagi kulek.
Czy wzorem ostatniego ONM słabe repliki będą miały możliwość Auto czy w grę wchodzi tylko pojedynczy tryb pojedynczego strzału?
Semi w budynkach, do budynków i z budynków.
W terenie zostanie dopuszczone full auto.
Dzięki za info.
Jesli ktoś nie zdążył kupic sobie kulek, moge poratować workiem lub dwoma specna bls 0.32
Odbiór w okolicach bandurskiego
Cześć, czy ktoś miałby może na czas strzelanki użyczyć jedno radio po stronie pomarańczowych? Awaryjna sytuacja.
Miszcz painta powrócił ![]()
R - niebieski - respawny startowe.
R - biały - resp w terenie do przejmowania, poprzez obrócenie tabliczek na rogach terenu respawnu.
O - miejsca z flagami, zegary szachowe i złote sztabki do zdobycia.
Na punktach O z flagami będą znajdowały się ponumerowane od 1 do 11 “złote sztabki”.
Pod flagami będą również zegary szachowe do odliczania czasu od 15 minut do 0.
Po zliczeniu czasu do zera będzie można będzie obrócić jedną złote sztabkę własnej drużyny numerem do góry.
Po odliczeniu czasu do zera, zegar szachowy należy wyłączyć i włączyć aby zresetować czas.
Po obróceniu złote sztabki, można zbierać ja i transportować na Respawn Startowy.
Złote sztabki należy zbierać w kolejności od 1 do 11. Nie można przetransportować kolejnej kostki jeżeli poprzedzająca nie znajduje się na Respawnie Startowym.
Kostki może transportować każdy gracz.
Kolejną złotą sztabkę można zabrać dopiero po tym jak jej poprzedniczka będzie fizycznie na Respawnie Startowym.
Rozgrywka przewidziana na 4-5 godziny. (Zależnie od tego jak sprawnie pójdzie odprawa i rozejście się na punkty startowe.)
Po dwóch godzinach następuje zamiana stron.
Zmiana stron z zatrzymaniem gry na 30 minut.
Po zakończeniu rozgrywki grill.
ZMIANA MIEJSCA ZBIÓRKI
Dzisiejsza gra z pewnością była jedną z najlepszych w tym roku. Dziękuję Radziowi:), że od ponad dwóch lat chce mu się tłumaczyć co miesiąc zasady działania zegarów szachowych i to, że nie można się samemu leczyć (chyba tym razem się nawet udało). Dziękuję pomarańczowym, że pomimo zepchnięcia nas prawie pod respawn w 1 rundzie nie stracili morale i w kolejnej rundzie to nam udało się zdominować teren gry a w szczególności tym, którzy pomagali koordynować noszenie polbruku na radiu
oraz tym, którzy sami na zbiórce przeszli do pomarańczowych pomimo dysproporcji rzędu 20-30 osób pomimo tego, że to do pomarańczowych zapisało się więcej osób. Cieplutko pozdrawiam też tych, którzy patrząc na nas oznaczonych na pomarańczowo postanowili w trakcie zbiórki zmienić oznaczenia i uciec do niebieskich (może w celu łatwiejszej wygranej?) ale grubo się przeliczyli
. Ostatnią kwestią, którą chciałbym poruszyć do własnych przemyśleń każdego z graczy była znacznie większa ilość podejrzeń o termoszenie niż ma to miejsce na co dzień na strzelaniach. Moim zdaniem ma to związek z limitem globalnym 1.14 i nieprzyzwyczajeniem ludzi do takich mocy. Sam limit nie jest zły i na odpowiednim terenie podnosi jakość rozgrywki (chociażby gry grane przez TS oraz SŚA na groznym), ale według mnie na terenie powiększonym o radiolokacje oraz kotłownię zasady mieszane czyli las+cqb byłyby trafniejszym rozwiązaniem ![]()
Tak jak Tomek pisze, było tak dobrze, że nie mam siły teraz pisać
Naprawde fajnie się grało, były fajne akcje ale i były momenty nudnego pilnowania czegoś, więc był balansik. Organizacja jak zwykle na najwyższym poziomie, Aggressive zachwyceni, bardzo dużo pozytywnych emocji i endorfinek. Niby założenia proste, ale piękno tkwi w prostocie. Dzięki organizatorzy za organizację i gracze za granie, do następnego!!
@Radzio jak zawsze czapki z głów za ogarnięcie scenariusza.Bardzo też podobał mi się system liczenia cegieł Stargardzian Szczecińskich 1,2,3,4,5,7,6
Już się tak nie spinaj. Pamiętaj, że to 24 edycja i nadal trzeba mówić jak działają zegary szachowe i system leczenia ciężkozbrojnych. A to dopiero trzecia edycja gdzie Stargardzianie grają i nie mieli problemu na polu, aby ogarnąć liczenie.
Ej ale czemu zaraz spinaj, Czacha słusznie zauważył trefną próbę przekrętu przez drużynę niebieskich na koniec gry, kiedy niebieskie cegiełki pojawiały się w dowolnej kolejności i z dowolnym interwałem czasu. Nie mówiąc o tym, że w ciągu pierwszych 30 czy niewiele więcej minut na punkcie blisko respawna niebieskich wszystkie cegiełki były odkryte, w tym nasze, pomarańczowe (co akurat było dla nas na plus). Także spina to by była, jakbyśmy o to zaczęli kręcić inbę, bo delikatna podśmiechujka odnośnie liczenia jest bardzo dyplomatycznym zwróceniem uwagi na powyższe.
Ale niebiescy sami się w sumie wygadali (w ostatnich minutach), że zbierają “sztabki” nie po kolei, tylko jak leci ![]()
Otóż to, to nie była absolutnie żadna spina, a zwrócenie uwagi na ten iście zabawny przekręt rodem z przedszkola.
Tak czytam te posty i dochodzę do wniosku, że były dwie ekipy niebieskich lol. O 15:30 na respie były 4 sztabki, 5 nie udało się donieść, bo kurier dostał na ostatnim skrzyżowaniu przed respem. Jeżeli ktoś cokolwiek doniósł, to po czasie.
Doniosl po czasie ale polozyl obok zebranych sztabek ![]()
Na pewno nie ta sama osoba, bo po 15:30 pokazywała mi gdzie leży sztabka nr 5. I tłumaczyła okoliczności w jakich ją odłożyła. Nie mówcie o przekręcie skoro Was tam nie było.
Poczekajcie też na rezultat końcowy, bo nie jesteście organizatorami a znacie lepiej ilość i numery sztabek, które były na respie…
Jak ja szedłem na grilla, a było to praktycznie przed zakończeniem rozgrywki, to niebiescy jeszcze latali i sami gadali, że jedna ekipa poszła na ostatnią flagę (patrząc od ich respa z drugiej połowy), a drugi team jest na “radio”. Dodatkowo jedna z “sztabek” leżała luzem na drodze, jakieś 40 metrów od ich głównego respa, a to już było po zakończeniu rozgrywki. Nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba miała numer 5.
PS1: Nie gramy o złote rajty. A rozgrywka była całkiem dobrze zbilansowana (trochę biegania, trochę strzelania, trochę spania przy pilnowaniu respa tymczasowego).
PS2: Dużym plusem u nas (
) była decyzja dowodzących o zabezpieczeniu tymczasowy respa, co parę razy się przydało jak trzeba było odbić “Grozne”.
Przekret to byl w cudzyslowie bo gra o zlote kalesony i nikt nie robi afery. Nie wiem jaka osoba bo nie stalem i nie pilnowalem, wiem tyle ze chwile po zakonczeniu gry na respie niebieskim lezaly sztabki 1-5,7 obok siebie, tak jakby byly zebrane w trakcie gry ![]()