13.10.2019

Ale jak by to miało działać?

Obowiązek posiadania radia, tak jak czerwonej szmaty…?
Na sztywno przydzielony do strony kanał? Zdajesz sobie sprawę, że nie tak znowu rzadko na kanale ktoś “siedzi” - taksiarze, magazynierzy albo nie wiadomo kto, kto “sieje” po łączności. Wtedy na szybko przestraja się radia na inny kanał.
I - zdradzę Ci sekret - niekoniecznie w paśmie PMR.

W punkcie 1 chodzi tylko o zmianę formułki w 1-wszym poście bo sugeruje cotygodniową sprzedaż oznaczeń

Co do punktu 2 to w żadnym wypadku radio nie powinno być obowiązkowe :slight_smile: bardziej chodziło mi o integrację “niezrzeszonych” mających lub chcących mieć radio.
Przy dts-ie nie zdarzyło mi się żeby ktoś właził nam przez “filtr”, chociaż możliwe że ja siałem tym którzy łykali wszystkie transmisje z danej częstotliwości.

Z samym pasmem PMR chodzi mi tylko o to że my jako obywatele ściśle respektujący literę prawa nie powinniśmy namawiać innych do korzystania z pasm na które nie mają licencji lub do używania radia o mocy większej niż niekoncesjonowana :smiling_imp:

:smiley: Obym tylko dojechał

Dzięki panowie za rozgrywkę, co prawda nie popykalem zbytnio, ale control shoty musiały mi dziś wystarczyć. Kultura rozgrywki myśle, że jak najbardziej ok, dzięki za spotkanie

Który mi w plecy strzelił perfidnie, aż mi się korzonki odezwały :laughing:

Ludzie obecnie grający nie potrafią przeczytać regulaminu czy zasad scenariusza, a Ty myślisz, że będą w stanie ustawić dodatkowe kodowanie na kanałach? Pomysł dobry tylko teoretycznie, realizacja to abstrakcja. Nie tutaj.

Możliwe że to byłem ja (w 2 rundzie) jeżeli za mocno siadło przepraszam ale replika miała 1,40 J nie celowałem specjalnie w plecy.

przecie żartuję, ale się zdziwiłem jak mi w plecy coś walnęło :smiley:

Dzięki za strzelankę :slight_smile: po południu wróciłem na miejsce zebrać grzyby których udało mi się nie rozdeptać i znalazł się też mój magazynek do bocznej. A te kamizelki od kiedy maja obowiązywać?

@macieq - od 1 listopada, regulamin jest w końcowej fazie redagowania więc pojawi się max do końca tego tygodnia.

Jakie kamizelki…?

@Errhile - odblaskowe do oznaczani „trupa”

Aha.
Nie, żebym był fanem, ale nie mam z tym problemu.