11.05.2025 Most Wilhelma

Dziękuję za niedzielną rozgrywkę :0

@sollid podrzucisz w temacie link do maski, bo po tym co widziałem w niedzielę…
Dochodzę do wniosku, że przy takim stylu gry ludzi, trzeba zacząć nosić coś chroniącego zęby nie tylko na bliskich dystansach w cqb…

Osobisty ja(replika pod szturm), patrzący na osobę ze szturmem strzelającą do typka seriami…
Radzio :slight_smile: strzelisz do niego bo dla mnie jest za daleko…
Radzio :slight_smile: grający szturmem na semi - Ale ja też mam szturm…
Mina odbiorcy bezcenna :zany_face:

I chyba trzeba kupić coś większego niż kamizelka odblaskowa…
Stojąc z kamizelką na głowię dostałem serię w bok, kawałek poniżej kończącej się kamizelki…
Potem się dowiedziałem, że panowie wracając na respawn, komentowali moje dziwne żółte camo…

8 polubień

Jako podsumowanie.

2 polubienia

tak was milenialsów uczyli? bez sensu wystarczy wpisać w czatagpt

1 polubienie

Cześć wszystkim, chciałbym poruszyć temat plażowiczów na respie. To w sumie nie pierwsza strzelanka gdzie tacy występują. Akurat na Mostach mieliśmy ładna ekipę 30v30 ale co z tego jeżeli tak na prawdę graliśmy 20v30 bo reszta przyjechała tylko poleżeć i szlugi jarac. Jak ktoś nie chce to nie bierzcie takich ludzi albo żeby tacy po prostu nie przyjeżdżali. Ale mimo to dzieki za niedziele!

9 polubień

Słuszna uwaga dlatego wg mnie ekipy powinny być wybierane jak do grania w piłę na wuefie w szkole - kapitanowie drużyn wybierają na zmianę, więc gruby zostaje na koniec i pójdzie na bramkę. Też mnie to wkurza, że gra niby 30x30 a połowa siedzi na respie. To jakby grać w piłę i nagle się orientujesz, że 4 typa z twojej drużyny jara fajki poza boiskiem, a wy gracie w 7 na 11. Za to bany powinny być rozdawane

7 polubień

Pomysł dobry ale zakłada rozdzielanie ekip. W przypadku ostatniej strzelanki były to te same osoby. Nie ważne ile razy wracałem na respa ciągle te same osoby siedziały z telefonem i szlugiem. Ja rozumiem zrobić sobie przerwę aby się doładować albo chwilę przerwy na złapanie oddechu po epickim szturmie :smiley: . Jak dla mnie powinno być upomnienie od administracji a potem ban czasowy.

3 polubienia

W ostatniej rundzie w niebieskiej drużynie około 8 osób siedziało na respie przez 3/4 czasu. Wiem bo z 4-6 razy wracałem na respa :frowning:

Jestem częściowo winny temu z kolegą, ale w naszym przypadku koledze replika poszła w czasie pierwszej gry i był zmuszony grać z moim boczniakiem lecz przed tym siedzieliśmy trochę na spawanie bo próbował ją naprawić przepraszam za to .

Jest akurat różnica między naprawianiem repliki a leżeniem brzuchem do góry ze szlugiem. Tym bardziej tak jak wyżej kolega napisał że doładowanie się itp. Tym bardziej widać kiedy ktoś robi coś przy replice a inny robi piknik. W tym wypadku ktoś by musiał być naprawdę głupi żeby się kłócić o to że ktoś próbuje naprawić replike

To ja, ten kolega,
bronie swojego honoru,

Spróbowałem naprawić, nie wyszło, wrzuciłem do plecaka i biegałem z boczniakiem, poza tym jednym razem nie było mnie na spawnie dłużej niż było trzeba

1 polubienie

Ale ty to naprawiałeś na 2 fladze a ja pisałem o pierwszej fladze po zmianie stron czyli ostatnia gra.

Jakie dramy :sweat_smile:
Zgadza się, z biwakowaniem trzeba walczyć ale wytykanie tego na forum nic nie da, interweniujmy na strzelankach :wink:

Tak zrobiłem wtedy, to później ich już w ogóle nie widziałem więc chyba poszli do domu

Przyniosę stare/dziurawe węże do HPA, po jednym na każdy respów. Dowolna osoba widząca piknikowiczów będzie mogła ich użyć do bicia po plecach :wink:

9 polubień

Brzmi dobrze, najlepiej z partyzanta xD

Jako ten gruby (i nowy w środowisku) protestuje. Mimo pokaźnego bebecha zrobiłem więcej kilometrów od plażowiczów.

A tak na poważnie to w sumie byłem w szoku jak dużo osób przyszło sobie posiedzieć i pogadać na respie. Ale wydaje mi się, że to też nieuniknione w przypadku takiej “zbieraniny”. Mniejsze środowiska pod tym względem są bardziej restrykcyjne bo wszyscy się znają. :wink: A po drugie jakby nie patrzeć chłopaki podzielili ludzi między siebie. Tak czy siak “gruby” na bramkę będzie nieuczciwy wobec osób nowych lub mniej znanych i realnie to nie zmieni nic wobec plażowiczów.

Tak czy siak było fajnie i szkoda, że popychacz zdechł bo nie mogłem zostać do końca.

2 polubienia

Wybacz Matel, ten “gruby” to by metaforyczny, nie realny :wink: niejeden chudy szczur potrafi się obijać bardziej niż wielki chłop

1 polubienie

Spokojnie, ja mam dystans i sam się z tego śmieje. To było żartobliwe. :wink:

Gapisz mi się na bebech!? :joy:

1 polubienie

Zawsze można wybrać jakichś “nowych” do wyboru drużyn i brać po 3-4 osoby na raz zależnie od ilości obecnych :wink:

Już kiedyś był rzucany taki pomysł, ale od razu poleciał tekst “ale ekipy”.

Ogólnie jeśli podzielić że max 4 i wybierać raz jeden raz drugi ma sens, ekip i tak raczej nikt rozdzielać nie będzie więc uda im się w 2 wyborach brać całą. Jeśli ma to zwiększyć balans to jestem za. Bo źle się gra zarówno jak gra jest nie do wygrania jak i jeśli jest za łatwa.

PS. Dla mnie to i po jednym możemy wybierać :wink:

1 polubienie