05.05.2024 Unikon (CQB) 18+

Okulary się nosi od wyjścia z auta na parkingu do wejścia do auta po strzelance

4 polubienia

Wiemy ale to nie zmienia faktu że pojedyncze ściągniecie to jakis dramat i trzeba naskakiwać równie dobrze mógł sie zaciąć wiatrak w goglach i no trzeba zdjąć i poprawic a tak jak mowie to było przed grą.

Niepotrzebnie bronisz przegranej sprawy.
Nie jest to jakis wielki opierdol tylko przypomnienie zeby okulary nosic zawsze.
Bo przypadki sie zdazaja - ja np dwa tygodnie temu dostalem postrzal w ucho od kolegi ktory po chronowaniu majac palec na spuscie podnosil sobie replike pionowo do góry.
Nie wpadlabys na pomysl ze cos tak idiotycznego mozna zrobic - ale on zrobil.
Nawet nie zauwazyl ze strzelil…

Podczas i po chronowaniu wszyscy maja magi w replikach i kulki lufach i czesto odbezpieczone repliki.
Najbezpieczniej jest zalozyc ze w kazdej chwili ktos moze ciebie niechacy postrzelic i okularow nie zdejmowac.
A jak sie zepsuje wiatraczek to tym bardziej nie zdejmujesz - kucasz, ogarniasz tak zeby nie dostac albo idziesz gdzies dalej. To nie sa zarty.

Ja okularów nie zdejmuje nawet w autobusie do domu ;p

4 polubienia

Okej rozumiem tylko mam na mysli ze to kazdego własna odpowiedzialność tak jak mówili chłopaki.Wypadki sie zdarzają.

A później jest płacz i ciąganie po sądach, bo odpowiedzialność była “Twoja”… ale w sumie szkoda powstała, kasa się przyda więc jedziemy z pozwem cywilnym.

5 polubień

Jak słucham takich głupot to aż niedobrze mi się robi. Na zdjęciu masz dwa trafienia z wczoraj (niestety jakość jest ziemniaczana ale niestety facebook psuje :c ). Lewe (na zdjęciu) jest z około 5 metrów z repliki 1J na kulkach 0.25 i prawie go nie widać a drugie prawe jest z około 15 metrów na kulkach cięższych niż 0.25 (po kulkach jeden z graczy podszedł do mnie i powiedział mi, że słyszał rozmowę w stylu “masz tu 0.25 bo dla mnie są za lekkie” i wtedy wszystko ułożyło się w całość) podejrzewam, że były to kulki 0.28 albo 0.30 i wiem nawet u kogo więc następnym razem osobiście go przechronuję jak się zjawi. Nie mam pretensji o to, że ktoś trafił mnie w twarz bo takie rzeczy się zdarzają przy dynamicznej grze i parciu do przodu ale po to został wprowadzony limit wagi amunicji żebyśmy się bezsensownie nie kaleczyli bo na tej samej odległości kulka 0.25 miała by na tyle wytraconą energię, że ślad po niej zostałby marginalny. A podawanie stargardu za wzór to jak strzał w kolano z półcalówki bo według ich obecnych zasad mogę wejść do budynku mając 1.15 J na kulkach 0.40 i strzelam tak samo jak ktoś kto ma 1.15 J na kulkach 0.20 co jest zwyczajnie głupie i niebezpieczne

2 polubienia

Za bardzo pretensje macie ,na zdjeciach podczas meczu są także widoczne osoby bez stalkera a tylko jedną osobę tak ostro upominacie o chwilowe zdjecie gogli kiedy dopiero były przygotowania.W deszcz samochodem nie wyjedziecie ?bo zawsze jest szansa na wypadek. Co jak co ale to że ktoś jednorazowo czegoś nie zrobił nie znaczy ze nie ma świadomości ,nie trzeba sie mądrzyć za przeproszeniem i nie pisać pod moimi zdjeciami że ktoś czegos nie ma bo to nie mój obowiązek tego pilnować tylko prywatnie do osoby ze zdjęcia jeśli aż tak ciśnie potrzeba upominania.
A tak poza tym ,więcej luzu .

@Natka więcej luzu jak sama piszesz :slight_smile: Koledzy tłumaczą, ze bronisz przegranego tematu, to osoba bez oksów powinna się kajać, nie Ty.

Stalker jest opcjonalny.

Upominamy KAŻDEGO i ZAWSZE - nawet jak podnosi okulary, aby wytrzeć je od wewnątrz ma zchować “BHP”. W tym przypadku Twoje zdjęcie utrwaliło pechową chwilę.

Takie zachowania zawsze będą piętnowane, do bólu bo takie rzeczy:

to niestety częsty widok - raz ktoś dostaje po uchu, a raz po jajach z 1m (to akurat mój przypadek).

5 polubień

Okej ,wydaje mi sie że za mocno zareagowałam ,rozumiem co masz na myśli

3 polubienia

Mi raz Saszka strzelił w ucho i jeszcze nie chciał potem się przyznać!! :wink:

1 polubienie

Mnie na moim pierwszym unikonie celowo jakis typ przestrzelal mimo ze widzial że jestem fotografem . (nieudanym bo cos spierniczylam z aparatem) Normalnie mowie eeeeeee fotograf fotograf (totalnie z kamizelką odblaskową na hełmie)i sporo bolesnych kulek dostalam. Żeby to jeszcze tylko po nogach bylo ale nie ,po rekach i udach.Dalej nie wiem kto to i w wypadki postrzelenia tak srednio mi wierzyć.

1 polubienie

„nie pisać pod moimi zdjeciami że ktoś czegos nie ma bo to nie mój obowiązek tego pilnować tylko prywatnie do osoby ze zdjęcia jeśli aż tak ciśnie potrzeba upominania.”

Ale ja nie upominałem Cię w swoim poście w żaden sposób, nawet zaznaczyłem że skoro wrzuciłaś fotki publicznie to po prostu się nimi posłużę bo są idealnym „dowodem zbrodni” a swoim upomnieniem w sprawie korzystania z okularów nie typowałem twojej osoby.
Postawiłaś się co do okularów więc każdy kierował słowa w twoim kierunku :wink:
Mamy tutaj takiego moda jak @Gawron89 który widząc taką akcje pewnie wysłałby kolegę do domu :sweat_smile:
Zawsze każdy każdemu zwraca na miejscu uwagę jeśli takie sytuacje się zdarzają.
I tak jak wyżej o to że wszyscy ściągali stalkery - oksy są KATEGORYCZNIE WYMAGANE a stalker to tylko twój komfort :wink:

1 polubienie

Okej spoko mówię poczułam sie jakby pretensje były do mnie, źle to odebralam plus troche źle sie poczułam że wystawiłam jednorazowy błąd chłopa

Wymieniając się kulkami z jednym gościem z niebieskich na dużej hali nie skleiłem trochę gdy ja 1,1J na 0,25g miałem go praktycznie na max zasięgu, a on z łatwoscia “przestrzeliwał” moją pozycję o dobre 10-15m. Szkoda, że strzelał przez drzwi w piwnicy i w ogóle nie widziałem kto to. Fajnie jest być teraz anonimowym, fajnie, że chęć zabawy jest ważniejsza od zdrowego rozsądku i regulaminu/zasad, które wszyscy się zgadzamy się przestrzegać.
@TomasZ następnym razem nie miej skrupułów. Trzeba tępić takie zachowania

2 polubienia

no mnie 1 typek 2x przez szerokość hali wyjął prosto lecącą kulką xD
Raz w i raz na zewnątrz…

1 polubienie

Co do zasiegow to tez moze byc to mylnie odbierane. Pod koniec wymienialem sie z kolega Cezarym. Mialem wrazenie ze moje kulki ledwo dolatuja, a jego swiszcza mi nad glowa. Chwile pogadalismy bo akurat byl koniec rundy i Cezary mial dokladnie takie same spostrzezenia - ze jemu brakuje zasiegu, a moje kule swiszcza kolo niego :wink:

6 polubień

Wyszło jak wyszło kiedy by to nie było to nie mądre zachowanie ale na 100 procent juz sie nie powtórzy ^^

Nie czuj się źle.

Kolega zrobił błąd, został na forum obsztorcowany, możemy założyć, że zapamięta i więcej tego błędu nie zrobi.

Pomyśl, jak byś się czuła, gdyby kolega ze zdjęcia nie nasłuchał się uwag o noszeniu okularów, i - następnym razem ich nie założywszy - dorobił się klimatycznej pirackiej przepaski na pusty oczodół…

3 polubienia

ale jaka beka XD chłop nasrał a dziewczyna po nim sprząta XDD

3 polubienia

Nowoczesny model rodzinny, po prostu są postępowi a ty zaściankowcu tego nie ogarniasz ;)) kappa oczywiście XD

3 polubienia