01.12.2024 Dobra

Wytnijcie siatkę ze stalkera i wszyjcie wewnątrz komina. Pełna ochrona zębów i nie wygląda się jak a*sgej.

1 polubienie

A może zamiast tego pójść faktycznie w stronę obowiązkowej ochrony CAŁEJ twarzy.
Za chwilę wszędzie będziemy grali tylko replikami cqb bo znowu gdzieś będzie starcie na relatywnie bliski dystans z kimś komu stalker nie pasuje do lansu i przez przypadek straci ząb.
Rozumiem obniżanie limitów czy rof w budynkach gdzie bliskie odległości są wymuszone, ale nie przenośmy tego na całą mapę tylko dlatego że jest na niej jeden budynek, do którego i tak większość graczy nie wchodzi. Są tabele med, większość ich przestrzega, ale wiemy wszyscy że w ferworze walki bywa już różnie i każdego może ponieść.
Współczuję Sturmanowi dzisiejszej sytuacji ale jak to już ktoś powiedział - stalker jest tańszy niż dentysta. A że nie pasuje do outfitu? No cóż, to nie wybieg, nie będziemy oceniać zgodności historycznej.
PS “Gdyby serią strzelał jakiś spocony napaleniec” - już widzę jak ktoś zmęczony i spocony po wbieganiu pod górkę trafia dwa razy praktycznie w to samo miejsce strzelając serią :wink:

1 polubienie

Serio? Pamiętaj że w czymś takim jak airsoft nie masz odrzutu - więc jak puścisz serię to poleci prawie w punkt, jak na filmach…

mi leci zawsze jak na filmach - tylko ja jestem storm trooperem :smiley:

4 polubienia

nic obowiązkowego, każdy wie jakie jest ryzyko grania w asg jak nie chce nosić stalkera to niech nie nosi, a kto chce niech nosi, nie ma co na siłę ludzi uszczęśliwiać.

4 polubienia

Arek, na ostatnim BuBa zorganizowanym przez Gawrona ludzie po chwilowym wysiłku mieli problem żeby posłać dwie kule celnie w tabliczkę 20*20 a Ty chcesz mi powiedzieć że jesteś w stanie wybić komuś dwa zęby obok siebie czyli mieć skupienie w serii rzędu 2 cm “bo nie ma odrzutu”?

3 polubienia

Nie ma znaczenia jak mala jest szansa - w koncu ktos trafi. Dlatego ochrona zębów to podstawa.
Ja widzialem juz wybitych 9.
W tym 4 z cqbowek na dystansie ponad 30 m (w tym dwie na granicy zasiegu jakies 50m).
Szturm na odleglosci 70 m (bez przesadzania - to byla opadajaca kulka).

Nie wszyscy zdaja sobie sprawe ze nie chodzi o energie kulki ale o bardzo mala powiezchnie trafienia. Oraz to ze zeby sa kruche.
Wiec MED, semi, przelaczanie sie na cqb - moze jedynie ograniczyc straty jak juz bedzie zle.
Ale bez stalkera w jakiekolwiek sztywnej postaci zawsze masz okazje straci kilka tysiecy na rekonsktrukcje zeba…

A co do ochrony calej twarzy to co niedziela znajdzie sie zawodnik ktory ze swiatem zaklada sie ze nie dostanie przypadkowej kulki w oko bo musi wytrzec okulary patrzac sie do przodu zamiast w kierunku ziemi…
Jedno mocno uszkodzone oko tez było w Szczecinie.
Po prostu malo kto wie bo kolega byl pierwszy raz na ASG i mu sie okulary zsunely…

1 polubienie

Sytuacja z niedzieli. Gościu wystawia głowę zza skarpy i wali serią. Bliski dystans , mimo że miałem m4 320fps to zaczynam szukać semi i zastanawiać się czy walić po zębach, czy się wycofać trochę w tył. Wygrywa rozsądek i dostaje po plecach. Fajna akcja spalona.

Jestem za maskami. Zwykły stalkerek to minimum.

2 polubienia

Ale takich sytuacji było pełno, szczególnie przy bunkrze, gdzie już zdrowy rozsądek podpowiada by mieć włączone semi, bo ktoś może stamtąd wyleźć nie wiadomo kiedy. Niby na zbiórce było mówione, że szturmy poniżej 10 m tylko semi i cel w klatkę piersiową, to niektórzy i tak mieli non-stop auto i celowali w co popadnie - najczęściej w głowę. Dlatego osobiście latam z stalkerem, choć to mało wygodne rozwiązanie - parowanie daje się we znaki nawet przy minusie.

Zdrowy rozsądek podpowiada aby większość gry biegać na semi, bo jak się ma kogoś trafić to się trafi 2-4 kulkami, a nie wpieprza mu pół maga, a obok kolega z drużyny wpieprza mu kolejne pół maga.

2 polubienia

Od lat powtarzam - zdrowy rozsądek to piękna rzecz, ale jest niemierzalny.

1 polubienie

Dokładnie tak jest ja ma szczęście że tylko pokrywam koszty materiału a więc, pany macie wybór,maska za 50 Zita albo w najgorszym wypadku implant. Ja ma wersie tańszą tylko koronka. Mogę mieć tylko apel do administracji aby gracze niepełnoletni mieli bezwzględny nakaz grania w maskach ze względu na koszty a pełno letni rubta co chceta​:wink::sunglasses: Kolega co mi kuku zrobił od razu przeprosił sprawy nie ma,taki Sport

5 polubień

Hmm to może zacznijmy rzucać tymi kulkami bo jeszcze komuś stanie się krzywda?
To jest jak by nie było sport kontaktowy. Skoro na niego się decydujesz to licz się z konsekwencjami. Jeżeli sam nie zadbasz o swoje bezpieczeństwo to nie licz że ktoś za ciebie zrobi. Dystans, mózg w głowie i jego używanie

1 polubienie

To mi się całkiem sensowne wydaje, takie zabezpieczenie przed

• mamo daj mi zgode na ajrsoft
  • dobrze synku
  • mamo zęba mi wybili

1 polubienie

Chyba byś nie chciał żeby jakiś rodzić ścigał cię po sądach za zwrot kosztów leczenie np dwa implanty to około dziesięć tysi :sunglasses::wink:

Dwa za dychę? To chyba jakaś promocja na “Black Friday” wskoczyła, bo normlanie, to cena startuj od około sześciu i pół tysiąca złotych za sztukę… i to w sumie jak wszystko leci bez komplikacji. :slight_smile:

Ten temat został automatycznie zamknięty po 192 dniach. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest możliwe.