Okulary,google,antyfog

Podrzuccie cos co polecacie do gry. parowanie to jednak masakra

okulary to tylko ESS, jak google to wiatraki anti fog tylko sensownie działają.

Mniej oporządzenia na głowie też pomaga ale odsłaniasz się na kilki :wink:

1 Like

OKSY: https://militaria.pl/p/okulary-taktyczne-ess-ice-one-clear-51534?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax%3A+[GMC-MILITARIA]+Okulary+[Smart]+[ABT200]&gad_source=1&gad_campaignid=17416760607&gclid=CjwKCAjwtKrUBhAhEiwAr77ZojlwkrW_5Z8fbbpDgsy2rP7zLICA9qtDX5Xpc0NScDDTyd-QeLyKjxoCgDAQAvD_BwE

antifogi z aliex

Jak tego używać + jeszcze do okularów nakjładki antifog (pewnie sa na aliex ale nie chce mi sie szukać) jest u tego nowricza: https://eu.novritsch.com/product/antifog-unit-glasses-adapter/

O ile jeszcze rok temu zgodzilbym sie z Yodazem ze tylko ESS - to ostatnie 2 okulary ktore kupilem po 2 latach sa juz do wywalenia. W jednym odpadly uszy trzymajace szkla w oprawce (oba) w drugim peklo szkol na laczeniu nad nosem. Spadly mocno z jakoscia. Przerzucilem sie na Okulary taktyczne Wiley X Saber Advanced - Clear Matte Black - cena lepsza, nosek lepszy, szkla grubsze. Jak narazie sprawdzaja sie lepiej niz ESS. A wiatrak na czapke nadaje sie tez do okularow, nie tylko gogli - wymusza obieg powietrza wiec pomaga z parowaniem (Zwlaszcza jak sie ma jak ja okulary korekcyjne pod spodem).

1 Like

Dużo podrób ess jest na necie głównie allegro, albo spadek jakości albo też jakiś nieuczciwy sprzedawca :frowning:

Obydwa egzemplarze kupione od oficjalnego dystrybutora na polske… Mozesz znalesc kto to :wink:

1 Like

pewnie militaria.pl oni to banda złodzieji polskich decydentów kur** takich jak tu stoją

3 Likes

hmmm ja wziąłem z gunfiera, bo rzucili soczystą promkę, i z pierdolnikiem na nos się zgodze. Jest do dupy

To ja polecam jedyne słuszne Oakleye :smiley: i jak kocur mówił, Wiley-Xy jakiekolwiek będą cacy. A do psikania polecam to: McNett - Płyn do okularów Op Drops Anti-Fog & Lens Cleaning System - 7,5 ml - 44053 - cena, opinie | Sklep Militarny SpecShop.pl

kupiłem na ali na próbę do psikania za jakies 7-8 zeta i działa świetnie :smiley:

A testowal ktos te nowe Google i okulary z novritcha co maja grzane szkla na takiej zasadzie jak w samochodzie zeby nie parowaly?

https://eu.novritsch.com/product/goggles-with-installed-thermal-antifog/

1 Like

o super ciekawe rozwiązanie np. dla ludzi co grają w soczewkach bo wentylacja suszy oczy a w soczewkach to bywa po paru godzinach upierdliwe. Trzeba poszukać na aliex bo Novritsch zazwyczaj bierze chiński szmelc i tylko nakleja swoją metkę.

Jestem bardzo ciekaw czy to jest skuteczne Bo nawet Google z wentylacja I antyfogiem mi paruja jak sie poce :sweat_smile: ktolestwo za nieparujace Google xD

znam rozwiązanie
nie poć się

a na serio to mam essesy i z chinskim antyfogiem to paruja mi tylko jak mam daszek do przodu i za cieplo-wilgotno, a biegam w kominioarce

:rofl:

5 Likes

ciii
czasem biegam :smiling_face_with_tear:

1 Like

Mam wiley x od 4 lat. Zero parowania.

Ja tam latam w goglach bolle x800 do tego wentylator z Ali.Moge się upocić jak swinia i zero parowania

1 Like

Ja biegam w goglach ESS influx pivot , przerobionych lekko z zamontowanymi kanalami nadmuchu powietrza z gory a I tak nawet jak mam uchylona szybke to doslownie jak sie poce to az para sie skrapla na nich.