Las, pole, górki - Trzeszczyn / Police

Hejka, znalazłem potencjalną miejscówkę. Miejscówka na Trzeszczynie, miedzy Tanowem a Policami.
Mix otwartego, gęstego lasu i polanki z górami. Dużo miejsca na parking.
Niestety jak lasy są publiczne to na polanie z górkami to teren niewiadomy - w geoportalu i innych KIEGach nic niestety nie ma. Teren nie wyglądał na użytkowany poza paroma menelisk.

Na zachodzie są działki (puste, nieużywane, na pomarańczowo) oraz firma, wschodzie są jednak domy jednorodzinne - może być spory napływ spacerowiczów, osobiście nikogo nie napotkałem a w lesię duża liczba grzybów wiec nie jestem przekonany co do aktywności tutaj. Południe znowu chaty ale już mniej “aktywne” - stare działki, stodoły, generalnie rozpierdol i wszystko ogrodzone płotkiem bez tylnych wyjść.

Parkując na zachodzie możemy bez problemu sporą część mapy użyć od północy w dół, albo parking na północy i wykorzystujemy cały obszar południowy.

Ogólnie jest to hail mary - pierw mój pomysł był żeby zobaczyć las pomiedzy Trzeszczynem i Siedlicami (na południe od pineski) ale wszedzie jest zakaz wjazdu i drogi leśne :melting_face:.

Foty i pinezka:

Co sądzicie?

10 Likes

Super inicjatywa i zaangażowanie, nowe miejscówki w cenie złota!

3 Likes

Wyglada nieźle. Jak z poszyciem da się chodzić czy same jeżyny?

Po całej mapie są ścieżki cienkie, a po lesie gęstszym da się chodzić bez problemu

2 Likes

Co do tej Miejscówki ja znam ją ale nie podałem z względu że to jest miejsce na często tam były pożary i teren większości w obserwacji bo wyrzucano tam zanieczyszczenia (gruzy,odpady budowalne , choinki i po wycinkach różności) właściciela działki nie kojarzę

3 Likes