Kupię używany procesor intel core pod Stalkera 2. W minimalnych podają CORE i7 7700K, więc szukam takiego, lub o minimalnie wyższych parametrach. Super jakby pasta termoprzewodząca była w zestawie
@sollid wzywany na pokład - powie Ci dlaczego nie chcesz tego modelu, dobierze Ci właściwy, skroi Cię bardziej niż ja a na koniec skończysz z maszyną na którą nie będziesz się wykurzał
Po ograniu stalkera wrócę do gier z ziemniaczanymi wymaganiami, więc naprawdę nie potrzebuję niczego fancy. Za to muszę mieć to do środy.
A co masz za płytę i procesor teraz? Przy obecnych cenach np 13400F/14400F branie używki 7700k jest imo bez większego sensu.
płyta h81m-hd3, procesor i3-4130
To i tak musisz zmienić płytę, 7700 to inne chipsety na płytach, kupno tak starej płyty z allegro jest bez sensu i nieopłacalne, poszedłbym tak jak pisałem wyżej w 13400F/14400F, płytę B760, i 16GB DDR4
Dzięki, czyli zostaje granie w chmurze, bo budżet i tak był ledwo wystarczający na procesor. Może kiedyś.
Według specyfikacji ze steama potrzebujesz minimum i7 albo ryzena5 xD
Nie wiem ile w tym prawdy, bo coś mi tu śmierdzi, że tak ma procka odciążać, chcą nowszego procka niż karty graficznej. Ja bym się wstrzymał jakiś czas aż gra będzie w 100% połatana, a jak bardzo ci się pali to pożycz od kogoś gamepassa aby obczaić jak to na prawdę z tymi wymaganiami. Ze stalkerami mam doświadczenie słabej optymalizacji, może prócz pierwszej części, którą THQ wydawało, bo dało się tam poustawiać w opcjach co się chciało i ciągnąłem to na geforcie6600
Jak chcesz to mam takie coś. Może się dogadamy. Używane może z 2 lata, przede wszystkim do lola. Nic nie było kręcone. Teraz leży gdzieś na starym mieszkaniu
(ram x2)
taniej ci XBOX series S użuwke kupić i podłączyć klawiature i mysz