AKMS E&L tuning akcesoria

Replika AKMS produkcji E&L. Replika sprawna, duży zasięg. Sprężyna delikatnie brzęczy, ale nie wpływa to na użytkowanie. Starałem się zrobić replikę jak najbliżej przypominającą broń palną, jednocześnie mając naprawdę bardzo dobre osiągi strzeleckie. Replika posiada ślady użytkowania takie jak rysy itp. dodające charakteru. Dołączam zdjęcie z wynikami z chronografu.

W replice zostało wymienionych kilka części, dokładnie:

• Oryginalne, sklejkowe łoże i nakładka rury gazowej;

• Chwyt pistoletowy typu Slim, pomalowany przeze mnie na styl bakelitu;

• Silnik Slim Super High Torque Ares;

• Łożyskowana prowadnica sprężyny SHS;

• Sprężyna m130 E&L;

• Dystanser Omega Maple leaf;

• Gumka Maple leaf 70st. SuperMacaron 2021;

• Wzmocniony szkielet gearboxa z łożyskami kulkowymi LCT;

• Dysza SHS;

• Stalowe koła zębate Tornado 18:1;

• Wtyczka T-connect AMASS;

• Kable niskooporowe 14AWG.

W komplecie z repliką dorzucam:

• Oryginalny, radziecki, wykonany z naturalnej party (a nie z plastiku) pas nośny;

• Akumulator Lipo Nuprol 1450mAh 11,1V 30C (sprawny, nie spuchnięty);

• 7 magazynków mid-cap E&L (wszystkie sprawne);

• Oryginalne opakowanie;

• Oliwiarka zalana olejem PKB;

• Przybornik do palnego AK;

• Zapasowy bezpiecznik 30A.

Cena 1750zł do negocjacji

zechcesz opowiedzieć o technice malowania bakelitu?
fg

Sposób prosty, a efekt jak dla mnie zadawalający. Malujemy przedmiot brązowym sprayem (ja użyłem troszkę jaśniejszego odcieniu brązu) następnie gdy już będzie w pełni wyschnięty pędzelkiem nakładamy lakierobejce (ja użyłem w kolorze venge). Lakierobejce nakładamy nieregularnymi, nieharmonicznymi maźnięciami w różne strony lub “stemplowaniem” pędzla aby właśnie uzyskać taki efekt wzoru bakelitu. Potem jak lakierobejca wyschnie Nakładamy kilka warstw lakieru bezbarwnego i voilà. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ale jest wile poradników w internecie pod nazwą fakelite

1 Like

NOWA CENA! 2000zł

NOWA CENA! 1750zł