Dlaczego kulki 0,2? Mało kto tego w cqb używa, a co dopiero w lesie przy 450 fps. 0,25-0,28 byłyby chyba bardziej sensowne.
Zasadnicza uwaga. Larp jest z ELEMENTAMI ASG a nie MilSimem czy czymś podobnym. Kolejna sprawa to impreza ta jest nastawiona na przeżycie przygody i eksplorację, a nie strzelaninę. Skierowana jest również do osób które nie mają częstej styczności z tym sportem (Większość larpowców pokroju Old Town, Rafineria czy właśnie uniwersum Stalker nie biega z niczym lepszym jak AGM 003).
Grab, zasady są ustalone nie bez powodu, tak jak to napisał ,Talib, , nie rób proszę zamętu, jeżeli będziesz uczestnikiem i weźmiesz udział to się dostosujesz, jeżeli nie to trudno, kolega Talib dodał temat w celach informacyjnych oraz zaproszenia graczy, jak już zapewne zdazyles się zorientować zasady te nie podlegają jakiejkolwiek dyskusji.
Nie psuj więc nikomu nerwów, zachowaj to dla siebie.
Dziękuję tyle w tym temacie.
Ps:
Sorki Talib ale jak widzę czepianie się o każde ,coś, to mnie krew zalewa.
Ps2:
Uszanujmy siebie nawzajem, sporo osób wkłada dużo pracy w regulaminy oraz zasady, zawsze coś jest czymś kierowane. Jeżeli mają być takie a nie inne to takie będą.
Dziękuję za uwagę
Może chodzi również o to że jest to teren publiczny, blisko strefy zaludnione, nie zdziwił bym się gdyby chodziło poprostu o zgłoszenie uczestników odpowiednim władzą żeby nie było niepotrzebnych nieporozumień
Już chciałem się zapisywać, bo wreszcie wygląda na to, że fajny LARP w fajnym miejscu, ale w tym formularzu podawanie serii i nr mojego dowodu osobistego jakimś firmom trzecim, to jakiś przykry żart
Życzę powodzenia, chętnie wpadnę innym razem, kiedy nie będę musiał zastanawiać się nad rejestracją.
To samo pomyślałem. Ktoś tu ewidentnie walnął babola…
To nie babol, z tego co rozmawiałem to “siła wyższa” której nie przeskocza, anie nie o obejdą… Trzeba się pogodzić i podać, albo nie podawać i zostaw w domu “kropka”.
Uczestnik otrzymuje od organizatorów następujący ekwipunek startowy (w zależności od przynależności do frakcji):
Specjalną walutę używaną w trakcie gry;
Amunicję do replik ASG – plastikowe kulki o średnicy 6 mm o wadze 0,2g, kolorowe, dobrej marki;
Przedmiot fabularny w postaci bandaża.
@Talib, czy mógłbym dopytać:
- Czy ta specjalna waluta zostaje potem w rękach graczy jako souvenir czy musi zostać zwrócona do organizatora?
- Ile wynosi konkretnie przydział amunicji per gracz?
- Czy poza wymienionymi przedmiotami fabularnymi w artykule “mechanika gry” będą jeszcze jakieś przedmioty dla graczy, np. w ramach pamiątki, przypinki czy naszywki?
- Czy na imprezie jest zapewniona jakakolwiek forma cateringu?
- Czy impreza posiada zaplecze medyczne zapewnione przez wykwalifikowanych ratowników?
- Czy impreza posiada potrzebne zezwolenia na wypożyczenie na wyłączność terenu pod grę?
- Czy teren gry będzie ogrodzony przed przypadkowym wtargniecięm osób trzecich? Czy przy wejściach / ścieżkach do wydzielonego terenu są wywieszone oznaczenia o przebiegającej grze terenowej i skutkach wtargnięcia dla osób postronnych?
80zł za imprezę to sporo, dlatego pytam za co potencjalnie bym zapłacił