02.08.2026 - Kluczewo Grozny

Uwaga przypominamy o koniecznosci używania kulek BIO oraz poruszanie się tylko po wyznaczonym terene rozgrywki

Spotkanie odbędzie się zgodnie z zasadami forum TaktycznySzczecin
Tabelka MED

Spotkanie rozpocznie się w Niedzielę, 02.08.2026 o 10:00

Kwestie organizacyjne:

1. Jeżeli nie wiesz, gdzie i jak dojechać na miejsce spotkania przejdź do: Mapa dojazdu do miejscówek
  2. Wszyscy gracze zobowiązani są do posiadania oznaczenia trafień w postaci kamizelki odblaskowej
  3. Oznaczenia stron na oba ramiona są obowiązkowe dla każdego gracza.
  4. Od chwili przybycia na teren odprawy, do czasu zakończenia spotkania gracz zobowiązany jest posiadać certyfikowaną ochronę oczu (okulary lub gogle ochronne). Jej ściąganie w czasie odprawy, rozgrywki czy przerw w grze jest kategorycznie zakazane.

Istotne zasady, limity i regulaminy:

1. Limity mocy replik
  2. Regulamin spotkań Taktyczny Szczecin

Gracze niepełnoletni (Regulamin TS I.10):

1. Na spotkaniach organizowanych przez forum Taktyczny Szczecin obowiązuje ograniczenie wiekowe od lat 16.
  2. Do rozgrywki dopuszczani są niepełnoletni gracze, którzy ukończyli 16 rok życia, posiadający zgodę rodzica/opiekuna prawnego lub autoryzowaną legitymację niepełnoletniego gracza.
  3. Gracze nieletni zobowiązani są do posiadania legitymacji nieletniego gracza na każdym spotkaniu.
  4. Osoby niepełnoletnie, które w dniu rozgrywki nie będą dysponowały pisemnym pozwoleniem od rodzica lub legitymacja niepełnoletniego gracza nie zostaną dopuszczone do gry.
  5. Gracze poniżej 16 roku życia będą dopuszczeni do rozgrywki tylko i wyłącznie pod warunkiem obecności prawnego opiekuna podczas odprawy i rozgrywki (pozostającego w strefie off-game)
  6. Wszystkie dane na druku zgody rodzica/opiekuna muszą być podane (wystarczy 1 rodzic/opiekun). Brak danych skutkuje niedopuszczeniem do gry.

Przypominam że limity J (CQB oraz w lesie) są bezwzględne. Jeśli nie jesteś pewny czy spełniasz limit sprawdź to bo możesz nie pograć!

Jeśli zagłosowałeś, a się nie pojawisz poinformuj w temacie. Nie musisz podawać przyczyny.

Kulki 0.25 czy 0.32?

1 Like

Chociaż te 0,30 puśćcie bo wojnę na nerfy mogę w domu z dziećmi zorganizować

Tak, znowu wpuszczamy 0.32g kulki na CQB.

Limit dżuli pozostaje bez zmian.

1 Like

Szybka rozpiska gier na jutro.
Zasady:
Limit 1.14 J na kulkach max 0,32 g ogień tylko pojedynczy.
Leczenie - w zależności od liczby graczy do ustalenia na miejscu
Pirotechnika - dopuszczona według regulaminu

Zagramy planowo 3 gry

1. Dominacja na 3 zegary - czas trwania 45 minut wygrywa ten kto uzbiera więcej czasu na zegarach
  2. Dominacja na 3 zegary zmiana stron - identyczna gra ale zmiana respów
  3. Atak obrona 3 linie - czas trwania 90 minut max po pół godziny na flagę bez przerw pomiędzy flagami

We wszystkich 3 grach punkty będą znajdować się w tych samych miejscach zgodnie z załączonym szkicem

2 Likes

Super, fajnie, że administracja zaczęła wrzucać takie plany. Widać mocno zmiany na lepsze, tak trzymać! :slight_smile:

Dajcie pinezkę proszę nie dokonca wiemy gdzie jechać :confused:

https://maps.app.goo.gl/JrYUhR8orVMjCYFV9

1 Like

Dzięki za odpowiedź. Wpadłbym skoro limit wzrasta, ale czekając na informacje, znalazłem inny plan na niedziele :smiling_face_with_tear: . Może warto ustalić oficjalnie nowy limit wagi, wtedy jedna cqb-ówka do wszystkich imprez w okolicy by wystarczała.

dokladnie tez sie czailem ale nie mialem limitu i znalazlem inne zajecie a tak bym pojechal .i jak by info bylo wczesniej to co innego :face_with_tongue:

Podsumowanie / wyniki dzisiejszej gry:
1 runda - 45 min - dominacja:
POMARAŃCZOWI: 108
NIEBIESCY:22
2 runda - 45 min - dominacja:
POMARAŃCZOWI: 42
NIEBIESCY: 87
3 runda- 60 min - atak/obrona:
P: 1 zegar
N: 2 zegary

5 Likes

Dzięki za grę, naprawdę było świetnie. Klasyczne CQB, bez MOUT i wg mnie najlepsza gra na Groznym.
Administracja dzisiaj mega dobra robota, gra ogłoszona z wyprzedzeniem, nawet Tomasz zrobił diagram, wszystko elegancko wyjaśnione, każdy gracz przeszedł chrono, szybko i sprawnie grę zaczeliśmy.

Balans drużyn początkowo wyraźnie nierówny co widać po punktacji. WG mnie niebiescy mieli na początku słabszy skład + gorsze miejsce startu, bo w drugiej grze i zamianie stron wyraźna różnica punktacji.

Sama gra ekstra, w ogóle nie słyszałem ani jednej awantury, zadymy, mimo, że gra CQB. Obie drużyny świetnie grały, naprawde przyjemna wymiana kompozytu.

Jedna mała uwaga dla adminów - zasady regulaminu TRZEBA POWTARZAĆ co zbiórkę. Dzisiaj po obu stronach widziałem ostre strzelanie bez celowania (tzw. “na taliba”), oraz w trakcie komendy CYWIL kolega nowy na strzelankach dziarsko człapał na respa (oczywiscie mu wyjaśniłem, że cywil to trup też sie nie przemieszcza).

Mamy ostatnio paru nowych graczy (co jest super), ale warto powtarzać podstawowe zasady co zbiórkę.

3 Likes

Dzięki za wspólną gre :slight_smile:

2 Likes

Jest filmik z tej niedzieli, zapraszam do oglądania, komentowania i subowania!

2 Likes

jako nowy gracz miałem przyjemność być na tej “mapie” 2gi raz - i co ciekawe było jeszcze lepiej i ciekawiej. Dzieki za nagranie!

1 Like

Jest i drugi filmik z tej strzelanki na Groznym, zapraszam do oglądania!!!

1 Like